Empresario

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
FONAMENTS MATEMÀTICS

INTRODUCCIÓ

El globus terraqui, és una representació tridimensional i a escala del planeta Terra. És la única representació geogràfica que no pateix distorsions. En elglobus terraqui trobem marcats els meridians i els paral·lels, amb els quals podem conèixer la longitud i la latitud de qualsevol punt de la Terra.

La forma física del planeta Terra no ésexactament esfèrica sinò que s'assembla més a un elipsoide de revolució. Per tant no s'assembla a ninguna superfície de formulació matemàtica simple.

MESURES I DISTÀNCIES

Encara que la terra ésrealment un esferoide moltes vegades es tracta com si fos una esfera ambl'objectiu de facilitar els càlculs matemàtics.
El radi d'aquesta esfera és de 6.370.997 metres. Suposar a la terra com una esferano té majors inconvenients en mapes d'escala petita (menors a 1:5.000.000) a causa que no es detecta la diferència entre una esfera i un esferoide. No obstant això, per a escales grans (1:1.000.000 omés) la terra ha de ser tractada com un esferoide per mantenir la precisió dels mapes.

Igual que una esfera es basa en un cercle, un esferoide (o el·lipsoide) aquesta es basa en una el·lipse.Laforma d'una el·lipse ve definida per dos radis. Els respectius radis de cada eix es denominen eix semimenor i semimajor.

Com calcular la distància entre dos punts de la Terra en el globus terraqui:Per començar hem de còneixer les coordenades dels dos punts (ciutats/pobles) que volem calcular. És a dir, hem de conèixer la latitud i la longitud on es troben. Un cop tenim aquestes dades enshem de fixar si són del Nord, Sud, Est o Oest, ja que depenent de la situació, haurem de canviar de signe, positiu o negatiu.

Nord: positiu, Sud: negatiu, Est: negatiu i Oest: positiu.

Aquestescoordenades, que les tenim en graus, s'han de passar a radiants, mitjançant els factors de conversió següents:

(  / 180 ) = ( x / graus ) → x = ( graus ·  ) / 180

Així obtenim els graus en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empresario
  • Empresario
  • Empresario
  • Empresario
  • empresaria
  • Empresarios
  • Por que soy empresario
  • Empresario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS