En Blanc I Negre, Rafa Gomar

Páginas: 3 (533 palabras) Publicado: 11 de enero de 2013
En Blanc i Negre, de Rafa Gomar
Com de gust dóna escoltar els nostres avis i preguntar-los com era tot abans, quan ells eren joves com nosaltres. Doncs bé, aquest llibre ens introdueix en elsesdeveniments quotidians, però significatius, de la vida del poble valencià de Gandia cap a la fi de la dècada dels anys 50; ens fa seguir la història des dels ulls d'Eduardet, un xiquet que ens conta unany de la seua infantesa oferint-nos els aspectes més íntims.

Eduardet ens parlarà de la fira, i és clar, el fet més important que marcava el seu inici era el “tio de la porra” tal i com és ara. Elque resulta molt interesant són els oficis del carrer, molts dels quals ja no existeixen i Eduardet no se'n oblida de nombrar-los i explicar-nos-els, com per exemple el drapaire, el llanterner o elxiulit característic de l'esmolador que ara ja no es sent quasi. I cóm no, de trastades que feien Eduardet i els seus amics per a matar el temps hi han un fum, junt una gran quantitat d'anècdotes quefan riure a qualsevol. No pot faltar tampoc el primer amor d'Eduardet als nou anys i tot tipus de intents que feia per conquistar la xiqueta. També ens conta com era el Nadal a sa casa, la cavalcada delreis d'Orient, els regals i les nadalenques que cantava amb la família, com “pastorets i pastoretes feu-me llenya que tinc fred”.

És clar que no poden faltar les Falles amb els seus coets, ladespertà i la cremà; la Pasqua amb els dinars i berenars en família, menjant la mona amb neula de la iaia, el sofregit de pebre i tomaca amb els trossos de conill i la llonganissa de pasqua, senseoblidar la típica frase que segueix dient-se, allò d’ací em pica, ací em cou, ací em menge la mona i ací et trenque l'ou”. També ens conta cançons que la veritat són pràcticament perdudes, com eixa que fa“les fulles de l'olivera són amargues com la fel, les paraules del meu novio són dolces com la mel. Ai, xúmbala, cataxúmbala, ai xúmbala del polissó, a les dones xocolate i als homes un bon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Porque los negros son negros y los blancos, blancos
  • blanco y negro
  • Blanco y Negro
  • Lo Blanco y Lo Negro
  • Blanco Y Negro
  • blanco y negro
  • En Un Mundo De Blancos, El Negro Es El Blanco Perfecto
  • Carnaval de blancos y negros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS