En busca del fuego (Catalán)

Páginas: 5 (1105 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
ACTIVITATS


A) Investiga, a través d’Internet o un altre font d’informació, sobre l’origen de la producció del foc i les diverses utilitats que se li van donar a les primeres etapes de la humanitat. Senyala les diverses funcions del foc que apareixen en la pel·lícula i descriu breument les escenes en les que apareixen.

Inicialment els homínids no sabien encendre el foc, i mantenir-lo elsera difícil. Per obtenir foc havien d’esperar a que la natura, amb algun raig o d’alguna manera, els donés una oportunitat per aconseguir-lo. Havien d’estar alimentant-lo constantment perquè no s’apagués.

Les funcions del foc a la pel·lícula són bàsicament mantenir-los vius. L’utilitzaven per escalfar-se, defensar-se, alimentar-se i il·luminar les coves on vivien. El foc és el protagonista dela pel·lícula. Quan surt, tota la atenció va dirigida a ell.

Lluiten per aconseguir-lo, marxen en la seva busca posant en risc la seva vida, i quan veuen que es pot encendre manualment, es sorprenen moltíssim.


B) A la pel·lícula apareixen quatre tipus d’homínids coexistint al mateix temps i molt pròxims els uns dels altres. Quins són? Què diferències físiques els distingeixen?

Hisurten neandertals (protagonistes), homínids, una tribu d’antropòfags i cromanyons.

Els menys evolucionats són els homínids. Eren recoberts per pèl a tot el cos i amb la cara i el cos quasi igual que els simis, caminaven corbats però sobre les dues cames.
Els de la tribu d’antropòfags, una mica més evolucionats, encara tenien aspecte de simi. Eren de pell fosca i tenien pèl al cos, però menys.Ja començaven a caminar més drets.
Els neandertals ja eren més evolucionats. No tenien el cos cobert de pèl, només a la cara una mica. Caminaven drets. El seu front encara sobresortia i les dents encara eren grans.
Els cromanyons són els més evolucionats de la pel·lícula. No tenien pèl que els cobrís. El seu front i les seves dents ja tenien un aspecte normal, no sobresortien.







C)Contrasta els distints tipus d’alimentació que apareixen al llarg de la pel·lícula amb els nivells d’evolució.

Els neandertals i els homínids del principi s’alimentaven de carn de la caça. Es pot veure com els neandertals aprofiten també els restos de carn d’una cacera d’algun altre animal, i podien menjar-la crua. Feien de carronyers ja que no sempre podien caçar.
La tribu antropòfags’alimentava d’altres espècies d’homínids. Eren caníbals, és pot veure ja que tenen presoners a dos dones de la tribu fkava, preparades per menjar-se-les.
Els cromanyons tenien una alimentació més variada. A part de carn, menjaven fruits i llet, es pot veure quan li ofereixen al protagonista en un gerro gran.


D) Què manifestacions de sentiments apareixen en la pel·lícula? Com s’expressen? Creusque alguns d’aquests sentiments són exclusius dels éssers humans o són compartits amb altres especies animals?

Un sentiment que es veu a la pel·lícula és la por. Senten por quan altres espècies els ataca per treure’ls el foc. El foc és el que els mantenia amb vida, gràcies a ell sobrevivien. Per això els espanta perdre’l, suposaria la seva mort.
És un sentiment que clarament comparteixen totesles espècies animals. Tots sentim por quan hi ha alguna cosa que amenaça la nostra vida i la nostra supervivència.

També podem veure el sentiment de l’amor. Potser no tan evolucionat com és ara, però es pot veure com un dels protagonistes i la noia dels fkava senten alguna connexió entre ells. Això fa que abandoni la busca del foc i vagi a buscar-la. En aquest moment podem veure un altresentiment, l’amistat. Quan ell se’n va a buscar la noia, els dos companys seus, en comptes d’abandonar-lo i seguir buscant el foc, l’esperen i l’ajuden.
Personalment, crec que són sentiments que es comparteixen amb altres espècies. Quasi totes les espècies tenen una especial connexió amb un altre de la seva o un altre espècie.


E) Contrasta les funcions del vestit dels neandertals amb els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • En busca del fuego
  • En Busca Del Fuego
  • En Busca Del Fuego
  • En Busca Del Fuego
  • En Busca Del Fuego
  • En Busca Del Fuego
  • en busca del fuego
  • En busca del fuego

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS