En El Silenci Obscur D'Unes Parpelles Closes

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
COMENTARI DE TEXT MÀRIUS TORRES

El poema “En el silenci obscur d’unes parpelles closes” de Màrius Torres és de l’any 1937. Màrius Torres pertany a la generació <<sacrificada>>, momenten el que Espanya es troba sota la dictadura franquista. El gènere literari és la poesia i el subgènere és la lírica.
Aquest poema consta de quatre estrofes. Per tant és un sonet format per dosquartets i dos tercets. El versos del poema són alexandrins d’art major amb cesura a la sisena síl·laba. La rima és consonant segons l’esquema següent: ABBA, BAAB, CCD, EED i en els quartets hi trobem unarima creuada. Combina les rimes femenines i masculines seguint el mateix esquema d’abans.
El tema del poema és la unió de la natura i la música, això intensifica la potencialitat suggeridora delcorrelat. La música per a Màrius Torres és una forma d’evasió de la seva malaltia que l’està portant cap a la mort.
En els quartets el poeta ens explica com la música el fa sentir interiorment, és unmedi d’evasió del dolor que sent per la proximitat a la mort i li arriba a l’ànima, li fa un bé interiorment i li alegra l’esperit.
En els tercets el poeta ens fa un contrast entre la música i lanatura, que en aquest cas és el mar.
En el poema hi trobem diverses figures retòriques com la metàfora en el primer vers “En el silenci obscur d’unes parpelles closes”, aquí el poeta ens vol explicar quequan tanca els ulls hi ha un silenci total com l’obscuritat que és quan no veu res. Hi ha una altra metàfora a l’últim vers del primer quartet “ puja fins als estels el perfum de les roses”, aquí ensvol dir que l’olor que desprenen les roses és el perfum que arriba molt lluny. També hi trobem una hipèrbole en el segon quartet al primer vers “Ella, divina música!” on el poeta exagera dient que lamúsica per a ells és perfecte, molt important. D’altra banda també hi trobem una paradoxa en “en el meu cor petit fa cabre l’infinit” ja que contraposa dos elements contraris que són petit i infinit....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Closer
  • close
  • closed
  • Closer
  • La Obscuridad
  • Obscuridad
  • En La Obscuridad
  • Materia obscura y energia obscura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS