EN EL VENTRE MATERN

Páginas: 7 (1555 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2014


Un dels documentals sobre embaràs més vist de la historia va ser el que va realitzar National Geographic fa alguns anys. Impressionants vídeos que barregen imatges creades per computadores amb imatges reals d’un bebè en el ventre matern. Tot el procés des de la concepció fins al naixement, inclòs el desenvolupament cerebral del bebè.
SEGONS EL QUE HAS VIST AL DOCUMENTAL, RESPON LESSEGÜENTS PREGUNTES:
1. Quantes setmanes dura l’embaràs?
L'embaràs té una durada aproximada de 40 setmanes, comptades a partir de la data de l'última menstruació. Sempre ens referim a la data del part com una dada aproximat, a causa de la gran variabilitat que es pot constatar en el terme de la gestació en la nostra espècie . El moment al voltant del qual s'estima que tindrà lloc el part oscil·laentre les dues setmanes anteriors (38) i les dues posteriors (42)a la data en què s'assoleixen les 40 setmanes .
Un nadó pot néixer des de les 37 setmanes fins a les 42 setmanes .És considerat prematur si neix abans de les 37 setmanes i és considera tard si neix després de les 42 setmanes .
2. L’embaràs es divideix en tres trimestres. Digues les setmanes que duren cadascú d’ells.

Aquesta taulaes divideix en els diferents trimestres. Cadascú dels trimestres es divideix en els mesos i les setmanes corresponents.


Aquesta altra taula mostra millor les setmanes que dura cada trimestre. Les setmanes varien ja que no tots els mesos tenen 4 setmanes.

3. Uneix:

1) Fetus
2) Embrió
3) Placenta
4) Cordó umbilical
5) Líquid amniòtic
6) Sac vitel·lí
7) Zigot

a) Rupturad’aigües
b) Una sola cèl·lula
c) Comunicació sang materna- sang fetal
d) A partir de les 12 setmanes de gestació
e) Unió fetus/ embrió i placenta
f) Des de la fecundació fins a les 12 setmanes de gestació
g) Alimentació durant les primeres setmanes


4. Quin sentit es desenvolupa primer al fetus? Quin és el més important?
L'oïda: abans de néixer, ja senten. És un dels sentits mésdesenvolupats en el nounat. Just en el moment del naixement, part del líquid amniòtic roman a les orelles causant una sordesa temporal que desapareix a les poques hores de vida.
El tacte: el tacte és el sentit més desenvolupat del nounat. Durant l'alletament, el sentit del tacte és especialment intens. El tacte és el sentit que permet al nadó estar en contacte amb l'exterior. Gràcies al tacte, el nadóaprèn a conèixer les carícies, el benestar, la calor, les abraçades, l'afecte... Tot el rep a través del tacte! Per aquesta raó, el contacte amb el nadó és el més important durant els seus primers temps.
L'olfacte: és el sentit més desenvolupat només néixer . Els estudis demostren que el nadó , en el moment de néixer , es deixa guiar per l' olfacte per identificar la llet de la seva mare. De fet , sinomés néixer , col · loquem el nadó sobre de la seva mare , ell només s'anirà arrossegant per la seva tors , guiat per l'olor del calostre , fins que arribi el mugró.



5. Quin reflex, imprescindible per a la seva supervivència, desenvolupa el fetus a partir de la 24 setmana de gestació?
Sabies que al voltant de les 23 setmanes d'embaràs el teu bebè desenvolupa el reflex de l'ensurt? Aixíés, si el teu bebè percep un moviment o so sobtat i molt fort, pot reaccionar en sobresalt . Això succeeix, per exemple, quan esternudes.
En arribar a les 23 setmanes de gestació, i quatre dels seus cinc sentits estan en funcionament. El nadó tot ho escolta, des del flux sanguini, el cor i l'estrèpit de l’estómac quan la mare té gana, fins la veu -el seu so favorit -. Encara dins de l'úter iprotegits per les parpelles, els seus ulls reconeixen la diferència entre la llum i la foscor . El seu sentit del tacte està desenvolupat i gràcies al seu sentit del gust , el teu petit va provant els diferents sabors que li transmets per mitjà del líquid amniòtic .




















6. Omple la taula següent:

Primer trimestre
Segon trimestre
Tercer trimestre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Promoción de ventras
  • Materno
  • materno
  • Materno
  • materno
  • MATERNO
  • materno
  • materno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS