En la meva mort

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2014

EN LA MEVA MORT. Bartomeu Rosselló-Pòrcel

Aquest poema pertany a Imitació del foc. És el moment més àlgid de la lírica de Rosselló-Pòrcel i on s’evidencia més clarament el seu neobarroquisme,amb la reescriptura dels models catalans, i més en concret de Francesc Vicent Garcia. El llibre el lliga, també, amb la Generación del 27, Garcia Lorca en especial, i el seu neopopularisme. Imitaciódel foc deixa veure influències de Gabriel Alomar i encara de Baudelaire, Valéry i d’altres simbolistes francesos. Va dedicar Imitació del foc al seu amic, l'escriptor Salvador Espriu.

Anàlisi delcontingut
Aquest poema, com ja hem dit, pertany a la seva obra més famosa, publicada després de la seva mort: Imitació del foc. El poeta comença a tenir un estil propi que serà molt valorat pelscrítics de l‘època. El poema és molt reflexiu i parla de la mort que dóna sentit veritable a la vida. Té un rerefons polític.
Aquest poema ens parla de la mort, però d'aquella que dóna sentit veritable ala vida. El que impulsa, exalta i mou el poeta és, precisament, l’ànsia d’escapar al seu domini fosc, el poder del qual descriu i simbolitza al mateix temps en una tempestat de flama. Podriem dir queel que expresa, es que no vol seguir visquen d'aquesta manera, sotmes al saber que algun dia la seva mort s'atançarà i l'aixamparà. Tot és fosc, però ell te moltes ganes de viure, ell disfruta del queel queda però està cansat. L’alba allunya les estrelles, és a dir el domini fosc, és podria dir que al principi d'un nou dia el poeta es capaç de vencer el dolor, i la perdua de la seva propia vida,ja que no vol seguir inmers en la gran depressó que sent dins seu, però ja no hi ha res a fer, la mort s'ha presentat a la seva vida d'una manera molt avançada, abans del que ell prebeïa. També espodria lligar amb l'estat de "mort" simbòlica que va significar la suspensió de l'Estatut i la condemna a mort del govern de la Generalitat.

Estructura externa
Aquest poema està format per una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mev
  • La mort
  • la mort
  • Ante-morten y post-morten
  • La meva guerra
  • De Teves A Meves
  • Vacanses de mort
  • Xocs de la mort

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS