En Met De Les Conques

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
Samantha Fernández. 2bat B.
EL GÈNERE PERIODISTIC:
És un gènere recent que va aparèixer al segle XIX, caracteritzat per la seva font de difusió: els mitjans de comunicació moderns i la premsaescrita.
Es poden dividir en dos grans grups: els textos informatius que tenen com a objectiu prioritari la transmissió d'informacions sobre persones, llocs, accions o esdeveniments; i els textos d'opinióo interpretatius que no responen a les característiques pròpies de la informació ja que pretenen divulgar idees i estan molt vinculats amb la creació personal.
Pràcticament tots els gèneresperiodístics presenten dues o tres parts diferenciades tipogràficament: els titulars, el cos o desenvolupament i el lead/ entrada.
Els mitjans de comunicació persegueixen tres objectius que són informar,formar i entretenir. Es dirigeixen a un sector ampli, no especialitzat, que pretenen fidelitzar gràcies a la seva qualitat i credibilitat. Per això han de de presentar unes caracterísitiques que es basenen: una exposició objectiva, organització de la informació a partir de la rellevància, ús predominant del llenguatge estàndard, predomini de sequències narratives i descriptives en els gèneres decaràcter informatiu, predomini de sequències explicatives i argumentatives en els gèneres d’opinió.

L’objectiu dels gèneres informatius és narrar, amb la màxima objectivitat possible, tot allò ques’esdevé al món ; l’objectiu dels gèneres d’opinió en canvi, consisteixen en valorar i interpretar des d’un punt de vista determinat ja sigui polític, ideològic o personal, els fets i els esdeveniments queafecten a la població.

Els principals gèneres periodístics son els informatius, els generes d’opinió i els mixtos. Als gèneres informatius hi ha la notícia i el reportatge. Als d’opinió l’editorial,els articles d’opinió, la crítica, i les cartes al director. I als gèneres mixtos està la crònica i l’entrevista.

El text periodístic es presenta organitzat segons estructures diferents que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • En Met De Les Conques
  • El met de les conques
  • En Met De Les Conques
  • Qüestionari en Met de les Conques
  • Drames Rurals
  • Met Conques
  • Met De Les Conques
  • Resum Met De Les Conques (Drames Rurals)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS