energia mareomotriu

Páginas: 8 (1822 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2014

4. ENERGIA MAREOMOTRIU

1) Principi de funcionament. L’energia gravitatòria de la Lluna
http://tecnomac.wikispaces.com/Centrals+Mareomotrius


Que es l’energia mareomotriu?

L'energia mareomotriu es l’energia que es produeix gràcies al moviment generat per les marees, aquesta energia és aprofitada per turbines, les quals al seu torn mouen la mecànica d'un alternador que genera energiaelèctrica, finalment aquest últim està connectat amb una central en terra que distribueix l'energia a la comunitat i les indústries.
En no consumir elements fòssils ni tampoc produir gasos que ajuden a l'efecte hivernacle. Se'l considera una energia neta i renovable. Dins de les seves avantatges l'ésser predictible i tenir un subministrament segur amb potencial que no varia de maneratranscendental anualment, només es limita als cicles de marea i corrents.
La instal · lació d'aquest tipus d'energia es realitza en rius profunds, desembocadures (estuaris) de riure cap a l'oceà i sota aquest últim aprofitant els corrents marins.


Funcionament:
2) Esquema del funcionament de les central mareomotrius
http://www.youtube.com/watch?v=WlLB9ZYV6i4
Funcionament de una central mareomotriu:Un dels majors inconvenients en la utilització apareix precisament a causa de les característiques inherents al fenomen de les marees.

En efecte, com el nivell del mar varia (amb un període de l'ordre de 12 hores 30 minuts a les zones apuntades), a menys que es prenguin les precaucions necessàries, la caiguda disponible (i la potència associada) varien de la mateixa manera, i per tant es lendues vegades per dia. A més, la marea segueix el ritme de la lluna i no del sol, de manera que hi ha un retard diari de 30 min., En les hores en que aquestes energia està disponible.

Una anàlisi de la mitjana de amplituds demostra que, als fins pràctics que es persegueixen, el mateix es pot considerar constant al llarg de l'any i fins i tot amb el transcurs dels mateixos (investigadorsfrancesos i russos assenyalen diferències de 4 al 5% en 18 anys ), desapareixent el risc dels períodes de sequera, característics de les centrals hidroelèctriques.

Funcionament de una central mareomotiu
El sistema consisteix en empresonar l'aigua en el moment de l'alta marea i alliberar-la, obligant-la a passar per les turbines durant la baixamar. Quan la marea puja, el nivell del mar és superior alde l'aigua i de l'interior del riu. Obrint les comportes, l'aigua passa d'un costat a un altre del dic, i els seus moviments fan que també es moguin les turbines d'uns generadors de corrents situats al costat dels conductes per on circula l'aigua. Quan per contra, la marea baixa, el nivell dela mar és inferior al de la ria, perquè el moviment de l'aigua és en sentit contrari que l'anterior, peròtambe s'aprofita per produir electricitat.

La innovació està constituïda per la instal.lació de grups del tipus "bulb", que permeten aprofitar el corrent en ambdós sentits, de flux i de reflux, d'aquesta forma s'utilitza al màxim les possibilitats que ofereixen les marees.

Les Marees

Aquesta desigual atracció que produeix la Lluna sobre la Terra és la que provoca les Marees al mar. Com laTerra és sòlida, l'atracció de la Lluna afecta més les aigües que als continents, i per això són les aigües les que pateixen variacions notòries d'acord a la proximitat de la Lluna


Participant d'aquest efecte són el sol, la lluna i la tierra. Siendo la mes important en aquesta acció la lluna, per la seva proximitat.

La lluna i la Terra exerceixen una força que atrau els cossos cap a elles:aquesta força de gravetat fa que la Lluna i la Terra es atreguin mútuament i romanguin unides. Com que la força de gravetat és major com més a prop estiguin les masses, la força d'atracció que exerceix la Lluna sobre la Terra és més forta en les zones més properes que en les que estan més lluny.

Aquesta desigual atracció que produeix la Lluna sobre la Terra és la que provoca les Marees al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia Mareomotriu
  • Energia mareomotriu
  • La energía
  • Energia
  • Energia
  • La energia
  • Energía
  • La energia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS