Energia mareomotriu

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2015

ENERGIA MAREOMOTRIUS


1.-HISTORIA

La utilització de les marees com a font d'energia muntava diversos segles. Els riberencs dels rius costaners ja havien observat corrents que feien girarles rodes dels molins, que eren construïts al llarg de les ribes d'alguns rius de l'oest de França i altres països en els quals les marees vives són de certa intensitat. Encara poden veure algunsd'aquests molins a les costes normandes i bretones franceses. Els progressos de la tècnica van provocar l'abandonament de màquines tan senzilles de rendiment, avui escàs.
Les teories exposades per Belidoren el seu Tractat d'Arquitectura hidràulica (1927) van quedar en l'aire; però la idea d'aprofitar l'enorme energia de les marees no va ser mai abandonada del tot; només quan la tècnica avanço prou,va sorgir un grup d'enginyers que va escometre el projecte de resoldre definitivament el problema.



2.-ORIGEN

L'origen de l'energia mareomotriu es remunta al segle XVIII on ja s'utilitzava pertriturar el gra com en el cas del molí d'Illa Cristina a Huelva, que es pot visitar i que forma part del parc Natural de les Marismas d'Illa Cristina. Des d'aquest moment i fins a mitjan segle XXl’evolució d’aquesta energia sostenible ha estat lenta pero constant.


3.-RENOVABLE O NO

L'energia mareomotriu té la qualitat de ser renovable mentre que la font d'energia primària no s'esgota perla seva explotació, i és neta, ja que en la transformació energètica no es produeixen subproductes contaminants durant la fase d'explotació



4.-AVENTATGES I INCOVENIENTS


avantatges:

·Auto renovable.

· No contaminant.

· Silenciosa.

· Baix cost de matèria primera.

· No concentra població.

· Disponible en qualsevol clima i època de l'any.

desavantatges:

·Impacte visual i estructural sobre el paisatge costaner.

· Localització puntual.

· Dependent de l'amplitud de marees.

· Trasllat d'energia molt costós.

· Efecte negatiu sobre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia Mareomotriu
  • energia mareomotriu
  • La energía
  • Energia
  • Energia
  • La energia
  • Energía
  • La energia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS