energia nuclear

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2014
ENERGIA NUCLEAR
L'energia nuclear és l'energia de lligam que uneix les partícules que formen el nucli delsàtoms de cada element químic i que s'obté en modificar aquests nuclis per mitjà de certesreaccions nuclears. Una reacció nuclear és aquella en que el nucli atòmic d'un element resulta modificat, ja sigui alterant-se el seus nivells d'energia, passant a esdevenir un isòtop diferent,dividint-se en dos o més fragments (fissió), o bé unint-se a un segon nucli (fusió). Alguns d'aquests processos es donen espontàniament a la natura en alguns nucleids, i de vegades poden provocar-semitjançant tècniques com ara el bombardeig de neutrons. La principal característica d'aquesta font d'energia és l'alta quantitat d'energia que pot alliberar per unitat de massa del combustible utilitzaten comparació amb qualsevol altra emprada per l'ésser humà.
Hi ha dues formes diferents d'obtenir energia nuclear: la fissió nuclear, en la qual un nucli atòmic es trenca en dos o més fragments(emetent també neutrons, fotons i d'altres partícules), i la fusió nuclear, en la qual dos nuclis atòmics s'uneixen per a donar lloc a un de més pesant (acompanyada també de l'emissió de radiació). Unaaltra tècnica, emprada en aplicacions autònomes de llarga durada i significatiu consum elèctric, és la utilització degeneradors termoelèctrics de radioisòtops , en els que mitjançant l'efecteSeebeck s'aprofita la calor generada per una font radioactiva per produir electricitat. Aquests generadors també reben popularment el nom de piles atòmiques.
En una central nuclear, l'energia nuclearalliberada es manifesta en forma d'energia cinèticade les partícules emeses i de radiació electromagnètica, que generen calor. Aquestaenergia tèrmica pot transformar-se en energiamecànica mitjançant màquines tèrmiques, com ara les turbines de vapor. L'energia mecànica pot transformar-se en elèctrica(electricitat) per a la seva distribució a la xarxa elèctrica, o bé pot ésser emprada directament en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia nuclear
  • Energía nuclear
  • Energia Nuclear
  • energia nuclear
  • Energía nuclear
  • ENERGIA NUCLEAR
  • Energía nuclear
  • Energia nuclear

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS