Energia Solar

Páginas: 5 (1203 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
Introducció

El Sol és l'estel que domina el sistema planetari que inclou a la Terra, és a dir, el sistema solar. Mitjançant la radiació de la seva energia electromagnètica aporta, directa o indirectament, tota l'energia que manté la vida al nostre planeta.

L’ interès general per l'energia solar ha augmentat en els últims anys. Es tracta de la més atractiva de les fonts energètiquesalternatives del futur, no solament per ser neta i gratuïta, sinó també per la seva abundància i el seu caràcter inesgotable a escala humana.



Descripció:

Per parlar d'energia solar primer de tot hem de parlar del Sol, que és una estrella del sistema solar que emet calor. Per tant l’energia solar és l’energia obtinguda per la llum i el poder calorífic del sol. La radiació d’aquesta energia ensarriba en forma de fotons. Els fotons són partícules de força electromagnètica. L’energia solar és una energia completament renovable i sostenible ja que el sol mai s’esgota i sempre està emetent calor i llum. El sol és de tots i per tant no es pot monopolitzar. L’energia solar es pot diferenciar entre:

l’energia solar fotovoltaica: L'energia solar fotovoltaica és la forma d'obtenció d'energiasolar a través de dispositius semiconductors que en rebre radiació solar s'exciten, provoquen salts electrònics i una petita diferència de potencial tipus díode en els seus extrems. Les plaques fotovoltaiques canalitzen els fotons per obtenir energia elèctrica o calorífica. L’energia fotovoltaica ha suposat un gran negoci per a molts inversors i avui en dia, algunes cases ja s’han dotat de plaquesper no dependre de la xarxa elèctrica.

l’energia solar tèrmica: L'energia termosolar o energia solar tèrmica és la utilització de la radiació solar per, en el cas d'una instal·lació domèstica, l'escalfament a baixa temperatura d'aigua (o eventualment altres fluids), destinada a l'ús com aigua calenta sanitària o calefacció. Addicionalment, pot emprar-se per a alimentar una màquina derefrigeració per absorció, que empra color en lloc d'electricitat per condicionar l'aire. L’energia solar tèrmica es pot aprofitar convertint-la en electricitat o utilitzant-la sense transformació prèvia.

La radiació és aprofitable en els seus components directament i difosa, o bé en la suma d'ambdues. L’avantatge de l’energia fotovoltaica és que no necessita una gran instal·lació per una bona eficiènciaen la producció d’electricitat.
De fet la majoria de les fonts d'energia , fòssils (carbó, petroli, gas) o renovables (vent, biomassa, hidroelèctrica...), provenen de l'acció solar...

Aplicacions

Amb la crisi del petroli es va arribar a la conclusió de que era necessari trobar una energia alternativa que pogués ser utilitzada amb la mateixa finalitat. Es va planteja l’opció d’utilitzarel sol, ja que és una font energètica present a tot el món i que tothom pot aprofitar. Finalment va resultar tot un èxit. A continuació explicarem les seves aplicacions.
En un principi l’energia solar va ser utilitzada per poder subministrar energia elèctrica a tots aquells llocs on la instal·lació de línies elèctriques no era rendible. Amb el pas dels anys, el seu ús s’ ha anat diversificantfins arribar al punt de poder ser utilitzada pràcticament en qualsevol àmbit.
Abans de comentar les seves aplicacions ens agradaria que visualitzéssiu el següent vídeo on se’ns fa una breu i clara explicació sobre el funcionament de les plaques fotovoltaiques per fer-nos una idea més clara.

http://www.youtube.com/watch?v=31r_CaWsFRs
L’ energia pot ser guardada en bateries per al seu usposterior, i venuda a la companyia elèctrica per un preu major al de compra o ser consumida directament.

Bé, ara que sembla que tenim una idea més clara, explicarem les diferents aplicacions d’aquest tipus d’energia, que com hem comentat anteriorment, té gran nombre de possibilitats.

L’energia fotovoltaica té moltes aplicacions en sectors com l’automoció, les telecomunicacions, indústries diverses,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia solar
  • Energia Solar
  • Energia Solar
  • Energia Solar
  • Energia solar
  • Energia solar
  • energía solar
  • Energia Solar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS