Energia

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2012
Energia eòlica és l'energia obtinguda del vent, és a dir, l'energia cinètica generada per l'efecte dels corrents d'aire, i que és transformada en d'altres formes útils per a les activitats humanes.L'energia eòlica ha estat aprofitada des de l'antiguitat per a moure els vaixells impulsats per veles o fer funcionar la maquinària de molins al moure les seves pales.
Actualment, l'energia eòlica ésutilitzada principalment per a produir energia elèctrica mitjançant aerogeneradors.
L'energia eòlica és un recurs abundant, renovable, net i que ajuda a disminuir les emissions de gasos d'efectehivernacle (GEH) reemplaçant centrals termoelèctriques que funcionen amb combustibles fòssils, la qual cosa la converteix en un tipus d'energia verda. Tot i així, el seu principal inconvenient és la sevaintermitència.
A l'actualitat s'utilitza, sobretot, per a moure aerogeneradors. En aquests, l'energia eòlica mou una hèlix i, mitjançant un sistema elèctric, es fa girar el rotor d'un generador,normalment un alternador, que produeix energia elèctrica. Per a que una instal·lació sigui rendible, solen agrupar-se en concentracions anomenades parcs eòlics.

Avantatges:
És una energia neta, ja queno produeix emissions atmosfèriques ni residus contaminants.
 No requereix una combustió que produeixi diòxid de carboni (C02), per la qual cosa no contribueix a l'increment del efecte hivernacleni al canvi climàtic.
 Pot instal·lar-se en espais no aptes per altres finalitats, com per exemple a zones desèrtiques, pròximes a la costa, a vessants àrides i massa verticals per a sercultivables.
 Pot conviure amb altres usos del sól, per exemple prats per a ús ramader o cultius baixos com el blat, blat de moro, patates, remolatxa, etc.
 Crea un elevat nombre de llocs de treball ales plantes de fabricació i muntatge i a les zones d'instal·lació.
 La seva instal·lació és ràpida, entre 6 mesos i un any.
Inconvenients de l'energia eòlica
[modifica] Aspectes tècnics
Degut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia
  • Energia
  • Ènergia
  • La energia
  • Energia
  • Energia
  • Energia
  • Energia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS