Energies renovables

Páginas: 8 (1970 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014









Assignatura: Tecnologia Industrial
Curs: 1r Batxillerat

1_ Introducció

En aquest treball donarem un repàs al tema de les energies renovables que hem anat treballant al llarg de l' ESO i en alguns temas del batxillerat, a més a més de donar un repàs ampliarem de forma contundent tot el que coneixiem fins ara de les energies renovables.

2_ Concepte

L'energiarenovable és el conjunt de fonts d'energia que periòdicament es troben a disposició dels humans i que aquests són capaços de transformar en energia útil. Teòricament són inesgotables, ja que majoritàriament provenen de l'energia del sol. Considerem que es regeneren, o es renoven, naturalment de manera més ràpida a la velocitat que les consumim. Alguns exemples en són l'escalfor solar, el vent,les marees i l'escalfor dins de la terra. El 2006, aproximadament el 18% del consum mundial d'energia havia estat generat per fonts renovables Actualment a Catalunya les energies renovables representen el 2'8% de l'energia primària i el Pla d'Energia de Catalunya 2006-2015 preveu que en 2015 aquest consum d'energies renovables es multipliqui per quatre. Greenpeace va presentar un informe a la Generalitatde Catalunya segons el qual es podria arribar al 100% de producció d'energies renovables l'any 2050.
Actualment les fonts d'energia renovables representen al món un 20% de la producció d'electricitat, sent el 90% d'origen hidràulic. La resta és molt marginal: biomassa 5'5%, geotèrmica 1'5%, eòlica 0'5% i solar 0'05%


3_ Classificació

El Sol: energia solar tèrmica, energia solarfotovoltaica
El vent: energia eòlica
Els rius i corrents d'aigua dolça: energia hidràulica, energia minihidràulica
Els mars i oceans: energia mareomotriu, energia de les ones, energia dels corrents marins, energia de diferències de temperatura
La matèria orgànica: crema de biomassa, residus sòlids, biogàs
La calor de la Terra: energia geotèrmica



4_ Principals energies renovables

4.1_Energia hidràulica

L'energia potencial acumulada en els salts d'aigua pot ser transformada en energia elèctrica. Les centrals hidroelèctriques aprofiten l'energia potencial de l'aigua dels rius per posar en funcionament unes turbines que mouen un generador elèctric. Aquesta energia es considera renovable perquè no consumeix l'aigua sinó que només n'aprofita el seu moviment. És indispensable vetllarper què la temperatura i la composició de l'aigua sigui igual abans que després del salt, i així i tot, el fet d'acumular aigua modifica l'ecosistema del riu.
A Catalunya, per la seva geografia, són molt abundants les centrals minihidràuliques, en salts de rius més petits i que produeixen, individualment, menys energia que una hidràulica però que, pel fet de poder posar-hi més, en conjunt podengenerar una gran quantitat d'energia.

L'energia hidroelèctrica és l'electricitat produïda per l'energia hidràulica. Aquesta energia, avui dia, subministra aproximadament 715.000 MW energètics o més ben dit, el 19% de l'electricitat mundial, que representa més del 63% del total de l'electricitat de fonts renovables en el 2006.

4.2_ Energia eòlica

Prop del 2% d'energia que arriba del Sol ala Terra es transforma en energia cinètica de l'aire en moviment, és a dir vent, a l'atmosfera. Un 35% d'aquesta energia, dissipada, es troba a la capa atmosfèrica situada a un quilòmetre del terra  L'energia eòlica és l'energia obtinguda mitjançant la utilització d'aquesta energia mecànica, generada pels corrents d'aire que es desplaça a causa de les diferències locals de pressió.
El vent s'hafet servir des d'antic per moure les aspes dels molins, i a l'actualitat s'utilitza a més per a moure aerogeneradors, que no són més que molins que mouen una turbina d'eix horitzontal, connectada a un generador que produeix energia elèctrica. Els aerogeneradors poden agrupar-se en parcs eòlics. N'hi ha a terra ferma i també sobre plataformes fondejades en la mar. També hi ha altres tipus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energías renovables Vs energías no renovables
  • ENERGIAS RENOVABLES VS ENERGIAS NO RENOVABLES
  • Energias Renovables Y No Renovables
  • Energia Renovable y no Renovable
  • Energias renovables y no renovables
  • energias renovables y no renovables
  • ENERGIA renovable Y NO renovable
  • Energia renovable y no renovable

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS