Energies

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
 ENERGIES


1-Definició d'Energia: El concepte d'energia està relacionat en la capacitat de generar moviment o lograr latransformació de alguna cosa. L'energia és una paraula d'origen grec que significa la capacitat de treball.

2-Tipus d'Energies:Energia de moviment,Energia mecànica,Energia elèctrica,Energia nuclear,Energiasonora,Energia tèrmica,Energia interna,Energia Química.

3-Fonts d'energia:
-Renovables:Són energies inesgotables.
Energia mareomotriu (marees)
Energia hidràulica (embasses)
Energia eòlica(vent)
Energia solar (Sol)
Energia de la biomassa (vegetació)

-No renovables:Es consideren fonts d’energia no renovables les fonts d’energia que un cop exhaurides no es podran renovar.
El sol, elcarbó, el petroli i el gas natural,























4-Transformació de l'Energia elèctrica:
L’energia elèctrica es transforma en llum,calor,so i en moviment.

5-
Lascentrals nuclears extrauen l’ energia a partir de la fissió de àtoms de urani. Algunes centrals també utilitzen el plutoni però són menys comunes.


 CENTRALS: Principis de funcionament l' energiaelèctrica obtinguda a partir de la calor, s’aconsegueix calfant aigua fins a generar vapor, el qual mou les hèlices d'una turbina. Esta última gira unida a un generador elèctric produint en el seumoviment electricitat. La calor es pot obtindre a partir de la combustió de carbó, gas, fueloil, o bé a partir de la fissió nuclear d'àtoms pesats. En les centrals convencionals el combustible es crema enl'interior d'una caldera rodejada de tubs plens d'aigua en què es produeix l'ebullició. En una central nuclear, el combustible es troba dins d'un reactor rodejada d'aigua.

CIRCUIT PRIMARI:L'aigua pesant del circuit primari circula a través dels canals refrigerants on es troba el combustible i es calfa com a conseqüència de la fissió nuclear. Esta aigua es mou impulsada per una bomba cap...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia
  • Energia
  • Ènergia
  • La energia
  • Energia
  • Energia
  • Energia
  • Energia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS