enfermedad

Páginas: 3 (615 palabras) Publicado: 15 de septiembre de 2014
Introducció

L'infart miocardíac o infart de miocardi, conegut en l'ús col·loquial com a atac de cor, atac cardíac o infart,és una irrigació sanguínia insuficient, per necrosi del miocardi,produït per una obstrucció en una de les artèries coronàries.

Tipus de malaltia

L'infart de miocardi es considerada una malaltia cardiovascular; són malalties del cor i dels vasos sanguinis, en laqual el colesterol sanguini s'infiltra a la pared de l'arteria, hi acudeixen les cèl·lules sanguínies per fagocitar el colesterol. Els macrogfas s'acumulen i formen una placa. Aquesta placa dificulta elpas de la sang a traves de l'arteria produint un infart,
el principal òrgan afectat es el cor, les arteries i tot el cos

Símptomes

Els principals signes i símptomes de l'infart miocardíacsón:

Dolor toràcic sobtat, intens i prolongat que es percep com a una pressió intensa.
Dispnea (dificultat per a respirar).
Mareigs. És l'únic símptoma en un 10% dels casos.
Palpitacions.D'altres, i quan l'infart és important, són propis del xoc: pal·lidesa, confusió o, fins i tot, pèrdua de consciència.

El dolor toràcic pot estendre's o irradiar cap als braços i espatlles (sobretotl'esquerre), esquena, coll i fins i tot les dents i la mandíbula. Aquest dolor es vulgarment conegut com angor o angina de pit.









Proves diagnostiques

El diagnòstic d'un infart demiocardi s'ha de formular integrant aspectes clínics de les malalties actuals de l'individu i un examen físic, inclòs un electrocardiograma i anàlisis de laboratori que indiquen la presència o absència dedany cel·lular de les fibres musculars.

Electrocardiograma (ECG): Si una persona pateix símptomes compatibles amb un infart, se li farà un ECG. De fet, estarà unit a un monitor d'ECG durant tot eltemps que estigui a l'Hospital, almenys si s'ingressa a la sala dedicada als malalts greus del cor o unitat coronària. S'ha de realitzar més d'un ECG en poques hores atès que, en les primeres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enfermedad
  • Enfermedad
  • enfermedad
  • Enfermedad
  • Enfermedad
  • que es enfermedad
  • la enfermedad
  • enfermedad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS