Enfermedades Sexuales

Páginas: 6 (1448 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2012
MALALTIES SEXUALS
També anomenades malalties venèries, són malalties infeccioses que es contagien per contacte sexual. Algunes es poden transmetre també per via no sexual, però són una minoria.
BERRUGUES GENITALS
Observació
Els símptomes apareixen entre 1 i 6 mesos després de tenir relacions sexuals. Apareixen petites berrugues a l'epiteli dels òrgans sexuals i l'anus. Les berrugues nodesapareixen, amb el temps augmenten en nombre. Hi ha ardor o picor al voltant de les mateixes en els òrgans sexuals.
Contagi
Es transmet durant les relacions sexuals, ja sigui per la vagina o pel recte, o durant sexe oral amb algú que té berrugues genitals.
Tractament
Es poden transmetre les berrugues genitals al seu company / a sexual. Surten més berrugues i és més difícil fer que desapareguin.Una mare amb berrugues genitals pot contagiar el seu nadó durant el part. Si bé és poc freqüent, es pot arribar en condicions especials, a què després siguin lesions precanceroses.
GONORREA
La gonorrea és una de les MTS més comunes. És produïda per un bacteri anomenat gonococ. Algunes persones, principalment dones, poden no tenir els símptomes ni molèsties majors estant infectades.
ObservacióEls símptomes apareixen entre els 2 i els 21 dies de tenir relacions sexuals. Gairebé totes les dones i alguns homes no presenten símptomes (encara que tinguin la malaltia).
Contagi
Es transmet durant les relacions sexuals, ja sigui per la vagina, pel recte, o durant sexe oral amb algú que té gonorrea.
Tractament
En la dona: si la gonorrea no rep el tractament adequat i oportú, la infecció potafectar els òrgans sexuals interns o arribar a causar peritonitis, amb el greu perill de quedar estèril a través de les seqüeles cicatrització que deixa en els òrgans afectats.
En l'home: quan la infecció arriba fins els conductes espermàtics i testicles, si no rep tractament mèdic oportú i es deixa la malaltia per molt temps, la gonorrea pot produir greus danys en l'organisme en zones allunyadesdels genitals, com ara, alteracions en el cervell, cor, fetge, ronyons, ossos...
SÍFILIS
La sífilis és produïda per una bacteri anomenada Treponema Pallidium.
Observació
La primera manifestació de la sífilis és una petita úlcera o nafra de color vermellós-cafè, anomenada "xancre", que apareix en els òrgans sexuals de l'home o de la dona, aproximadament unes dues o tres setmanes després delcontacte sexual infectant (sífilis primària ). Aquesta úlcera o nafra no fa mal i generalment desapareix després del algun temps, més ràpid encara si pren algun antibiòtic sense consultar al metge, de manera que la persona pot pensar que està curada, quan en realitat no és així.
De sis setmanes a sis mesos després del contacte sexual i molt temps després que la nafra ha desaparegut, poden sortiruna erupcions a la pell de l'esquena, els palmells de la mà i les plantes dels peus (sífilis secundària)
TERCIARIA

TERCIARIA

SECUNDARIA

SECUNDARIA

PRIMARIA
PRIMARIA
Aquestes erupcions o taques també desapareixen espontàniament i un cop més la persona pot creure que es a curat mentre la malaltia continua el seu avanç dins del cos, la persona pot sentir-se bé, però els microbis de lasífilis continuen en el cos durant molts anys (sífilis latent) sent detectables per estudis de laboratori. Finalment, diversos anys després de la infecció primària, es desenvolupa l'última etapa de la sífilis (sífilis terciària), amb l'aparició de lesions en òrgans allunyats dels genitals denominades "gomes sifilítiques" La persona pot quedar amb severs problemes mentals o paràlisi.

Contagi
Estransmet durant les relacions sexuals, ja sigui per la vagina o pel recte, o durant sexe oral amb algú que té sífilis.
Una altra forma en què es pot manifestar la sífilis, és la sífilis congènita, la dona embarassada amb sífilis, li pot transmetre la malaltia al fetus, abans de néixer. El nadó pot presentar un brot en la pell, especialment al voltant del nas i l'anus, i en palmells de mans i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enfermedades Sexuales
  • Enfermedades sexuales
  • Enfermedades sexuales
  • que son las enfermedades sexuales
  • Enfermedades sexuales
  • enfermedades sexuales
  • Enfermedades sexuales
  • Enfermedades Sexuales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS