Enfermeria

Páginas: 89 (22092 palabras) Publicado: 27 de enero de 2014


ALIMENTACIÓ I CULTURA - HISTÒRIA ALIMENTACIÓN Y CULTURA - HISTORIA
Definicions introductòries:
= NUTRICIÓN APLICADA
- ista = aplicació - Ista = aplicación
òleg = especialització Oleg = especialización
LOPS: Llei d'ordenació de les professions sanitàries. LOPS: Ley de ordenación de las profesiones sanitarias.
Dietista: Professional de la salut, amb titulació universitària,reconegut com a expert en alimentació, nutrició i dietètica, que desenvolupa activitats orientades a l'alimentació de la persona o de grups de persones, adequades a les necessitats fisiològiques, i en cas que sigui necessari, també patològiques, d'acord amb els principis de promoció de salut, prevenció de la malaltia i tractament dietètic - nutricionalHISTÒRIA (mirar la cronologia de les fotocopies)HISTORIA (mirar la cronología de las fotocopias)
Paleolític inferior: Fet important: La domesticació del foc. Paleolítico inferior: Hecho importante: La domesticación del fuego.
FOC: FUEGO:
Escalfar a la gent (va socialitzar al grup, la gent es reunia al voltant del foc) Calentar a la gente (fue socializar al grupo, la gente se reunía alrededor del fuego)
Cocció dels aliments que va tenircom a conseqüència una millor digestibilitat d'aquests. Cocción de los alimentos que tuvo como consecuencia una mejor digestibilidad de los mismos. Al poder cuinar es van començar a menjar cereals (que no es podien menjar sense cuinar), el midó dels cereals no pot ser digerit en cru pels humans. Al poder cocinar se empezaron a comer cereales (que no se podían comer sin cocinar), el almidón de loscereales no puede ser digerido en crudo por los humanos. Els cereals han estat la base de l'alimentació del planeta. Los cereales han sido la base de la alimentación del planeta.
Es van començar a fer estris. Se empezaron a hacer utensilios.
Neolític: Els humans van passar de grups nòmades a sedentaris gràcies a l'agricultura (cultivar cereals) i també van començar a dedicar-se a la ramaderiaperquè com ja no viatjaven i es dedicaven a l'agricultura no tenien temps per anar a caçar. Neolítico: Los humanos pasaron de grupos nómadas a sedentarios gracias a la agricultura (cultivar cereales) y también empezaron a dedicarse a la ganadería porque como ya no viajaban y se dedicaban a la agricultura no tenían tiempo para ir a cazar .
Història de la dietètica: l'evolució de la dietètica atraves de la història, resumeix i contempla l'historia de l'alimentació de les diverses civilitzacions que habiten la Terra. Historia de la dietética: la evolución de la dietética a través de la historia, resume y contempla la historia de la alimentación de las diversas civilizaciones que habitan la Tierra.
Mediterrani: Mediterráneo:
Civilitzacions: Egipcis, Siris, Fenicis, Cartaginesos,Ibers, Grecs, Romans, Bizantins, Àrab-musulmans, Judios i Turcs. Civilizaciones: Egipcios, Siris, Fenicios, Cartagineses, Iberos, Griegos, Romanos, Bizantinos, Árabe-musulmanes, Judios y Turcos.
Països Europeus: Turquia, Albània, Antiga Iugoslàvia, Grècia, Itàlia, França i Espanya. Países Europeos: Turquía, Albania, Antigua Yugoslavia, Grecia, Italia, Francia y España.
Orient pròxim iNord-àfrica: Marroc, Argelia, Tunis, Líbia, Egipte, Israel, Jordània i Síria. Oriente próximo y Norte de África: Marruecos, Argelia, Túnez, Libia, Egipto, Israel, Jordania y Siria.
 EGIPTE: Va tenir una gran esplendor gracies al Niló, el riu arrastrava molts minerals i quan es desbordava inundava les terres d'Egipte que quedaven molt mineralitzades i produïen molts cereals que abastaven a tota lapoblació (per això es van poder permetre realitzar monuments, etc.). EGIPTO: Tuvo un gran esplendor gracias al Nylon, el río arrastraba muchos minerales y cuando se desbordaba inundaba las tierras de Egipto que quedaban muy mineralizadas y producían muchos cereales que abarcaban a toda la población (por eso se pudieron permitir realizar monumentos, etc.). Van ser molt poderosos amb veïns molt pobres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS