engenieria medica

Páginas: 11 (2638 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
U. 1. El vestit nou de l’emperador. El cos humà

1. ORIENTACIONS METODOLÒGIQUES
Aquesta unitat té com a objectiu l’observació, interpretació i anàlisi del retrat i la figura humana a través d’obres d’art i altres referents de l’entorn de l’alumne. Es pretén treballar a fons aquest tema així com explorar i experimentar amb diferents materials i tècniques, partint sempre del desenvolupament dela creativitat del xiquet.
El conte El vestit nou de l’emperador i el tema del cos humà són els eixos a partir dels quals parteixen tots els continguts que es treballen en aquesta unitat: la línia, les textures, el color, el volum, el collage, el retrat i la figura humana. Així mateix, una selecció d’obres pretén acostar l’alumne al tema de la unitat a través de l’art.
A través de lesactivitats de la unitat s’entrena directament la competència cultural i artística. A més, moltes activitats requereixen la lectura d’imatges, l’observació d’obres d’art i el seu posterior comentari cosa que fomenta la competència en comunicació lingüística. En el CD que acompanya aquesta guia es treballa la competència de tractament de la informació i competència digital. L’observació i descripció de lafigura humana entrena la competència del coneixement i la interacció amb el món físic.
L’activitat col·lectiva i final A representar l’obra, cada un amb el seu titella!, suposa un treball en equip en el qual la cooperació, el seguiment de normes i la satisfacció per contribuir en una obra col·lectiva són imprescindibles i contribueixen directament al desenvolupament de la competència social iciutadana.
La creativitat, base d’aquest quadern, exigeix actuar amb autonomia, barrejar possibilitats i solucions promovent de forma rellevant l’autonomia en iniciativa personal.
Les activitats d’observació contribueixen a la competència d’aprendre a aprendre en proporcionar informació rellevant que puguen ser utilitzades en altres aprenentatges. La resta d’activitats ajuden en el desenvolupamentd’aquesta competència en afavorir l’experimentació amb diferents tècniques, materials i textures que podran utilitzar en altres situacions. La planificació a l’hora de distribuir els espais en una composició, el reconeixement de formes geomètriques, així com la tasca d’experimentar i extraure conclusions afavoreix la competència matemàtica.
2. VINCULACIÓ AMB ALTRES ÀREES
L’àrea artística és unaàrea amb entitat pròpia però és també l’àrea que té més presència transversal en totes les altres, unes vegades com a instrument i d’altres com a suport indispensable, (per exemple en matemàtiques i geometria…)
En el projecte de referència en aquest trimestre, El vestit nou de l’emperador i el cos humà, la plàstica es troba present en:
Llengua: en l’ús adequat d’un vocabulari específic itècnic. En les descripcions d’obres d’art, colors, textures, materials, sensacions, experiències, etc., i en la lectura de textos adequats al tema.
Matemàtiques: en la recerca de proporcions i formes geomètriques simples i en la tasca d’experimentar i extraure conclusions.
Coneixement del medi natural, social i cultural: en proporcionar informació que permet conéixer les característiques del nostrecos, com ens movem, l’ús dels sentits del tacte i la vista, de quina forma ens afecta la moda i la seua importància en el context social.
És important descobrir individualment les possibilitats de relació entre les diferents àrees i trobar la manera de treballar-les de forma global que ha de ser diferent en virtut de l’orientació que s’haja donat a la motivació i a les característiques personalsdel conjunt dels alumnes.
3. ESQUEMA DE LA UNITAT

El vestit nou de l’emperador. El cos humà





Observació plàstica

Observació del natural i en obres artístiques del retrat i les seues diferents expressions.
Observació d’obres artístiques de Goya i de Matisse.
Classificació de les textures en les pintures de Goya: La maja vestida.
Observació de les variacions del color i la seua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Engenieria
  • Medico
  • Medico
  • El medico
  • Medico
  • Medico
  • Medico
  • Medico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS