Enginyeria genètica

Páginas: 4 (921 palabras) Publicado: 25 de enero de 2012
[pic]

[pic]

Què és l'enginyeria genètica?
Introducció- Pàg 3
Enginyeria Genètica-Pàg 3
Manipulació- Pàg 4
Utilitats- Pàg 4
Avantatges de l'enginyeria genètica- Pàg 5
Desavantatges del'enginyeria genètica- Pàg 6
Exemple- Pàg 7

Què és l'enginyeria genètica?
Introducció
Tot organisme conté enorme quantitat d'informació, fins i tot el més simple. Aquesta informació es repeteix entotes les cèl·lules, organitzada en petites unitats anomenades “gens”, els quals estan formats per ADN. Cada gen conté la informació necessària per que la cèl·lula sintetitzi una proteïna. Els genscontrolen tots els aspectes de la vida de cada organisme. La transmisió de la informació genètica dels pares als fills es denomina herència. Els defectes dels gens individuals poden provocar malfuncionsen el metabolisme del cos, i és l'origen de moltes malalties genètiques.
Enginyeria Genètica
L'enginyeria genètica és una branca de la bioquímica que abarca diferents camins per canviar el materialgenètic, per tant, manipular els gens. Això contitueix la biotecnologia.L'ADN és el conjunt d'informació d'un organisme, la qual està emmagatzemada en una llarga cadena d'unabiomolècula, que determinala naturalesa de l'organisme i que caracteritza les particularitats individuals. Una de les propietats més importants de l'ADN, i gràcies al qual va ser possible l'evolució, és la de dividir-se ifusionar-se amb l'ADN d'un altre individu de la mateixa espècie per aconseguir la descendència diversificada. Amb l'excepció dels bessons univitalins, els mapes genètics de cadascun de nosaltres és únic.Els gens individuals són seccions particulars d'aquesta cadena, les quals determinen les característiques i funcions del nostre cos.

Manipulació
L'enginyeria genètica es pot definir com “Lamanipulació deliberada de la informació genètica, cap a la millora d'una espècie”. En aquesta manipulació són molt importants els anomenats enzims de restricció, produïts per bacteris. Aquests enzims...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malalties no infeccioses i enginyeria genètica
  • Enginyeria Social
  • Resumen f. enginyeria
  • ENGINYERIA GEN TICA correcte
  • La genetica
  • Genética
  • Genetica
  • Genetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS