Engranajes

Páginas: 2 (483 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
La instal·lació de calefacció i climatització
Per tenir la sensació de confort ambiental a l'interior d'un habitatge cal mantenir unes condicions de temperatura i humitat deteminades:

Hivern de20º a 22º
Estiu 24º a 26º
Humitat relativa de l'aire entre 45% i 60%.
Per mantenir aquestes condicions idonees les instal·lacions de calefacció, refrigeració i climatització.
Les instal·lacions decalefacció i climatització poden ser centralitzades o col·lectives per a tot un edifici d'habitatge o bé independents per a cada habitatge.
La instal·lació de calefacció
- Calefacció per convecciónatural: Els elements transmissors són els radiadors. Parlem de convecció quan es dona un transport de la calor per mitjà del moviment del fluid.
- Calefacció per convecció forçada: Hi ha un aparellque escalfa l'aire i l'impulsa per una xarxa de conduccions dins a l'estança a escalfar.
- Calefacció per radiació: La forma d'emissió de calor es per radiació. Consisteix en transmetre el calor através de canonades d'aigua calenta o resistències elèctriques encastades a terra, sostres o parets.
En la convecció hi ha contacte directe entre els dos fluids i la propagació de la calor es famitjançant un medi o un vuit.
El sistema de calefacció que més fem servir és la de calefacció per convecció natural, coneguda com a calefacció per aigua calenta.
- Components bàsics:
- Caldera:Encarregada d'escalfar i distribuir l'aigua pel circuit amb l'ajuda d'una bomba de circulació.
- El vas d'expansió: És el recipient que recull l'aigua dilatada del circuit quan aquesta es escalfada (el fluitaugmenta de volum al escalfar-se).
- Circuit de distribució de la calor: (canonades,radiadors, purgadors i clau de pas.) Purgadors serveixen per per extreure l'aire que s'acomula a les canonades.Aquest aire produeix sorolls i disminució del rendiment calorific de la instal·lació.
Elements de regulació i control
Són els elements que ens permeten regular els paràmetres de confort.
Parlem de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Engranajes
  • engranajes
  • Engranajes
  • Engranajes
  • Engranajes
  • ENGRANAJES
  • Engranajes
  • Engranajes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS