enlace

Páginas: 3 (640 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013
1.Model de l'enllaç quimic

Metall s'usa per denominar als elements quimics caracteritzats per ser bons conductors de la calor i l'electricitat, posseeixen alta densitat, i són sòlids entemperatures normals (excepte el mercuri); les seves sals formen ions electropositivos (cations) en dissolució.
La ciencia del mateirals defineix un metall com un material en el qual existeix un solapeentre la banda de valencia i la banda de conducció en la seva estructura electrònica (enllaç metalic). En absència d'una estructura electrònica coneguda, s'usa el terme per descriure el comportamentd'aquells materials en els quals, en certs rangs de pressio  i temperatura, la conductivitat electrica  disminueix en elevar la temperatura, en contrast amb els semiconductors.
El concepte de metall refereixtant a elements purs, així com aliatges amb característiques metàl·liques, com l'acer i el bronze. Els metalls comprenen la major part de la taula periodica dels elements i se separen dels nometalls per una línia diagonal entre el bor i el poloni. En comparació dels no metalls tenen baixa electonegativitat i baixa energia de ionització , per la qual cosa és més fàcil que els metalls cedeixinelectrons i més difícil que els guanyin.
2. Tipus d'estructures cristal·lines dels metalls
Hi han 3 tipus d'estructues:
-Estructura cúbica centrada:

Formada per un àtom del metall encadascun dels vèrtexs d'un cub i un àtom en el centre. Els metalls que cristal · litzen en aquesta estructura són: ferro alfa, titani,tungstè, molibdè, niobi, vanadi, crom, zirconi, tal · li, sodi i potassi.-Estructura cúbica centrada en el cos:

Cada àtom de l'estructura, està envoltat per vuit àtoms adjacents i els àtoms delsvèrtexs estan en contacte segons les diagonals del cubEstructura cúbica centrada en les cares
Està constituïda per un àtom a cada vèrtex i un àtom a cada cara del cub. Elsmetalls que cristal · litzen en aquesta estructura són: ferro gamma, coure, plata, platí,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enlaces
  • Enlace
  • Enlace
  • enlaces
  • ENLACE
  • Enlaces
  • Enlaces
  • Enlace

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS