enologia

Páginas: 3 (725 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
PROBLEMES D’ELECTRICITAT (Tema 2: Electrocinètica)

1.- Dues bombetes estan connectades en paral·lel en una xarxa. La resistència de la primera és de 300  i la de la segona 240 . Quina bombetaés la que absorbeix més energia i quantes vegades més.
Solució: Absorbeix més la segona bombeta. La potència absorbida per la segona bombeta és 5/4 de la potència absorbida per la primera.

2.- Per ala calefacció d’una habitació s’utilitza un escalfador elèctric connectat a una xarxa de 220 V. L’habitació perd 20.800 Kcal per dia. Es necessita mantenir invariable la temperatura de l’habitació.Determineu la resistència que ha de tenir l’escalfador.
Solució: R=48.1 

3.- Donat el circuit de la figura, es demana:
a) La diferència de potencial entre els punts A i D.
b) La diferència depotencial entre els extrems de la bateria de 4 V.
c) En el punt D del circuit hi intercalem una bateria de 17 V de fem i 0.1  de resistència interna. L’extrem positiu de la bateria està connectat ambl’extrem positiu de la pila de 8 V. Calculeu la nova diferència de potencial entre els extrems de la bateria de 4 V.








Solució: a) VA-VD = -3.75 V
b) VB-VC = 3.75 Vc) VB-VC = 4.1 V

4.- Un generador de resistència interna 4  forma un circuit amb un amperímetre de resistència interna 9  i una resistència R. Determineu el valor de R per tal quel’amaperímetre detecti el mateix corrent, tant si posem la resistència en sèrie com si la posem en paral·lel.
Solució: R = 6 


5.- A la figura adjunta, V1 i V2 són dos voltímetres de resistènciesinternes 3000 i 2000  respectivament. Per altra banda, R3=3000 , R4=2000  i =200 V. Trobeu les lectures dels voltímetres en el cas que l’interruptor estigui obert o tancat.Solució: Interruptor obert: VA-VC = 120 V, VC-VB = 80 V
Interruptor tancat: VA-VC = 100 V, VC-VB = 100 V


6.- En el circuit de la figura s’estableix una diferència de potencial...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • enologia
  • enologia
  • Enologia
  • ENOLOGIA
  • enologia
  • enologia
  • enologia
  • Enologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS