Enquesta sobre la grip a

Páginas: 10 (2451 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2012
Definició de l’estudi i hipòtesis de la investigació.

La grip A o també anomenada virus A H1N1, va aparèixer als inicis del 2009. L’inici de la grip no va ser a Mèxic com molta gent creu, sinó que el brot va aparèixer d’Àsia. D’Àsia va passar a les costes de Califòrnia i desprès a Texas. El virus va quedar inactiu durant un temps i mes tard va reaparèixer a Mèxic.
El ressò que a produïtaquest nou virus ha sigut d’extensió mundial. Des de molts països s’ha iniciat una alerta general per la por a aquest nou brot viral. Però això és una qüestió bastant desconcertant, almenys en el cas d’Espanya. Durant l’aparició i el seguiment que s’ha fet de la grip A s’ha tractat com un virus molt perillós i bastant mortal. Fent i creant una gran opinió mediàtica mitjançant els mitjanscomunicatius sempre que sorgia alguna víctima mortal a causa d’aquest virus. Els mitjans de comunicació informaven contínuament de que aquest nou virus era mortal i que en moltes ocasions arribava al teu cos sense cap motiu, acabant amb tu encara que fossis una persona forta. Tota aquesta informació també es pot trobar a la pagina web del Ministerio de Sanidad y Politica Social, on recomanen en reiteratsapartats, de la mateixa manera que ho fan els mitjans comunicatius, que ens hem de vacunar i expliquen diferents mesures a prendre, com ara l’ús de mascaretes.
És en aquesta web, hi ha una similitud entre la informació dels mitjans comunicatius però també hi ha informació menys alarmant, creant un desconcert. Si llegeixes atentament els seus consells i explicacions sobre el nou virus, pots adonar-tede que realment aquest nou brot viral no és gens perillós. Informen de que la grip A és una infermetat lleu amb la qual es poc possible que pateixis molt més del que ho fas amb la grip estacional.
Aquesta informació més tranquil·litzadora trobada a la web del Ministeri és visitada i llegida per tots? O la població tan sols es queda amb la informació difosa pels mitjans de comunicació — elsquals intenten exagerar la situació i crear por i incertesa —?
Les respostes a aquestes dues preguntes es resoldran mitjançant un petit qüestionari. Aquest permetrà saber si la informació que té la gent sobre la grip A és tan sols la rebuda pels mitjans comunicatius o si han anat més enllà, explorant i buscant noves fonts. Es veurà si la gent és comporta o no com un autòmat i fa cas sumís atot allò que els mitjans els comuniquen.
El qüestionari que respondrà a les dues preguntes formulades, serà dirigit a gent major d’edat. Exactament a sis nois i a sis noies els quals seran d’edats diverses i de diferents situacions contextuals.
Públic enquestat
Pel que fa al públic al qual li serà realitzada l’enquesta, es tracten de 6 homes i 6 dones. Al ser una enquesta amb molt poc de públicobjectiu, he cregut oportú realitzar l’enquesta a diverses franges d’edat, per tal de que hi hagi opinions més diverses. A més a més, aquesta diversitat encara es pot veure més reflectida amb el fet d’haver realitzat les enquestes en tres situacions socials diferents: 1) A un hotel de la província d’Andalusia, 2) A una escola del poble de Salt, 3) Als ciutadans que passejaven per un centrecomercial. De totes aquestes enquestes s’ha fet un buidatge per tal de veure més clarament la informació que va aportar cadascú i poder tenir una conclusió ferma que afirmi la hipòtesis abans esmentada.

Resultats de les enquestes
El resultat de les enquestes ha sigut molt igualat tan per part de les dones com pels homes. Tots dos han comès més o menys els mateix tipus d’errors, tot i que tal i comes veurà els homes han fallat menys preguntes. Les xifres resultants sempre han sigut del 90 – 100 % d’errors o encerts, per la qual cosa no ha sigut necessari fer tot un seguit de gràfics que visualitzessin això.
* Dones
Mitjançant aquesta enquesta, s’ha pogut observar que les dones són un col·lectiu que tan sols recorda els titulars: no anant en busca de més informació i quedant-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alguna información sobre la gripe a
  • ensayos sobre la gripa
  • Informe Sobre La Gripe A
  • enquesta
  • Enquesta Sobre Aliments
  • Enquesta sobre hábitos de consumo
  • ENQUESTA SOBRE LA NUTRICI
  • Enquesta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS