Enregia Nuclear

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2013
ENERGIA NUCLEAR

L'energia nuclear és aquella sorgida de l'aprofitament de la capacitat d'alguns isòtops(isòtops d'un element químic són àtoms amb el mateix nombre atòmic però diferent nombremàssic) de certs elements químics per emetre energia al experimentar determinades reaccions nuclears.
Una reacció nuclear és aquella en que el nucli atòmic d'un element resulta modificat, ja siguialterant-se el seus nivells d'energia, passant a esdevenir un isòtop diferent, dividint-se en dos o més fragments (fissió), o bé unint-se a un segon nucli (fusió).
Hi ha dues formes diferents per a generarenergia nuclear:
- Per a convertir-la en calor, la fissió nuclear, en la qual un nucli atòmic es trenca en dos o més fragments (emetent també neutrons, fotons i d'altres partícules)
- La fusiónuclear, en la qual dos nuclis atòmics s'uneixen per a donar lloc a un de més pesant (acompanyada també de l'emissió de radiació).
Una altra tècnica, emprada en aplicacions autònomes de llarga durada isignificatiu consum elèctric, és la utilització de generadors termoelèctrics de radioisòtops, en els que mitjançant l'efecte Seebeck (L'efecte Seebeck és un efecte termoelèctric que fa que una agullametàl·lica sigui desviada quan la posem entre dos conductors de diferent material soldats pels extrems i sotmesos a un gradient tèrmic) s'aprofita la calor generada per una font radioactiva per produirelectricitat. Aquests generadors també reben popularment el nom de piles atòmiques.
L'energia alliberada en aquests processos nuclears sol manifestar-se en forma d'energia cinètica de les partículesemeses i de radiació electromagnètica. L'energia cinètica de les partícules i la radiació, en ésser frenades per la matèria que les envolta, es transforma en energia tèrmica. Aquesta energia tèrmicapot transformar-se en energia mecànica mitjançant màquines tèrmiques, com ara les turbines de vapor. Aquesta energia mecànica es converteix en electricitat per a la seva distribució a les centrals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enregia
  • Nuclear
  • Nuclear
  • nuclear
  • nuclear
  • Nuclear
  • nuclear
  • Nuclear

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS