Enric Valor

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2015
Obra literària d’Enric Valor
Enric Valor (Castalla,1911‐València, 2000) és un dels escriptors més importants de la nostra literatura. Va nàixer en una família de la petita aristocràcia rural i vaser educat en un entorn culte i lliberal. Des de ben jove s’ha compromés amb el valencianisme i a la lluita per la llibertat de l’idioma. Ell mateix deia que “sofria” al veure com es perdia la nostrallengua. Va col·laborar en revistes i setmanaris com El tio Cuc, El camí, La República de les Lletres i va dirigir la revista Gorg; revistes com aquestes uneixen als valencianistes del territori.
Lafigura  d’Enric Valor és ben significativa per als valencians per les seues aportacions en la lingüística i en la narrativa. Com a lingüista propugnava que el valencià havia d’utilitzar-se en tots elsusos: lexicografia, gramàtica... Va ser signant, defensor i divulgador de les Normes de Castelló (1932), on es recollien les normes ortogràfiques per a escriure en valencià d’acord amb la normativade Pompeu Fabra. I també ajuda a la difusió d’aquesta normativa amb obres com Millorem el Llenguatge (1971), Curs Mitjà de Llengua Catalana referida especialment al País Valencià (1973) i La Flexióverbal.
En la narrativa destaca, per una part, des de l’any 50 a l’any 58, recollint rondalles de tradició oral per distints pobles de la comarca, 36 en total (escrites la mitat mentre estava en presó),i les escriu transformant-les en narracions literàries cultes. Són de tres tipus: meravelloses, d’animals personificats i costumistes. El llenguatge és senzill però amb una gran riquesa lèxica iprecisió descriptiva (algunes les va tindre que adaptar per a que les pogueren llegir i entendre xiquets de primària). Estan ambientades en un espai real i conegut. Per altra part fa obres de distintstipus:
Narracions breus: utilitzant la tècnica narrativa del s.XIX. Tenen una temàtica rural, tradicionalista i costumista.
Novel·les curtes: amb un protagonista individual com L’ambició D’Aleix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Correcio Text Enric Valor
  • Enric Valor literatura catalana
  • Joan ratot, enric valor
  • Vocabulari Enric Valor, Rondalles Valencianes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS