Enric Valor

Páginas: 2 (270 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2013
Enric Valor.

Va elaborar una de les obres narratives més sòlides en la segona meitat del segle XX. Va contribuir decididament a la difusió de les Normes deCastelló, i va fer una gran tasca de recuperació de la lexicografía valenciana.
Una vida convulsa fins a la maduresa literaria
De Castalla, després de laruina de la fil.loxera arran de la qual la familia perd quasi totes les terres, enric Valor se’n va a viure a Elda.
Als anys 30 se’n va a Alacant i després,seguint al seu germà, a València. Es van refugiar a la muntanya durant la Guerra. Enric iniciava unes reformes a Castalla quan s’acavà la contesa. De nou a Valèncias’embarcà amb el germà en aventures empresarials. Van acabar en la presó el 1966. Això provocà la dedicació definitiva d’Enric Valor a les lletres. És a partirdels 70 quan Enric Valor escriu la seua obra més redona.
Cicle de Cassana.
La seua contribució més important, la constitueixen les novel.les del Cicle deCassana. Publicades entre el 1980 i el 1983. Aquesta trilogía, amb ressonàncies autobiogràfiques ben clares, es construeis com la memoria col.lectiva dels canvis idels episodis trascendentals del segle XX fins al final de la Guerra Civil.
L’estill.
Sovint s’ha relacionat la prosa d’Enric Valor amb les tècniquesrealistes del XIX. D’això, n’era conscient l’autor, que prefería quasi sempre un narrador tradicional en tercera persona per damunt de les experimentacions de lesaltres escriptors, i això no obstant, trobem en Valor un replantejament constant de punts de vista narratius, de les formes gramaticals, del llèxic i dels diàlegs.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Correcio Text Enric Valor
  • Enric Valor literatura catalana
  • Joan ratot, enric valor
  • Vocabulari Enric Valor, Rondalles Valencianes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS