Enrich Maria Remarque

Páginas: 19 (4651 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
1.1.Biografia de l’autor
Erich Maria Remarque va néixer el 22 de juny de 1898 Osnabrück, Alemanya i va morir el 25 de setembre de 1970 a Locarno, Suïssa Fou un escriptor nord-americà d'origen alemany, que es va fer famós per la seva novel·la Res de nou en el front de l'oest. Remarque era descendent d'una família francesa emigrada a la vora alemanya del Rin durant la Revolució Francesa.El 1916 hagué d'interrompre els estudis per engrossir les files del front alemany, i en acabar la guerra va haver d'acollir-se als mitjans de vida més absurds. Primerament, els seus coneixement musicals li permeteren ser organista en la capella d'un Asil, i després professor de música; més tard dirigí un col·legi de pàrvuls en una escola alemanya; es dedicà al comerç, fou crític musical. Molt escàs derecursos, els aventurà tots en una ruleta, en la Costa Blava, i la fortuna se li mostrà propicia, amb el que restà assegurada la seva condició econòmica. Fou llavors quan va escriure els seus records de la campanya en el front occidental, en el que ve ser ferit varies vegades, i que primer publicà en un fulletó en la Wossische Zeitung i després en volum, i que en un any el convertí en milionari iuniversal.
 Però la marea ascendent del militarisme i el nazisme a Alemanya. contraris a l'atmosfera pacifista de la seva obra, l'obligà a exiliar-se. Primer va viure a Suïssa i després als Estats Units, a on marxà amb l'esclat de la Segona Guerra Mundial. el 1938, Adolf Hitler l'havia desposseït de la nacionalitat alemanya. Als Estats Units treballà com a guionista de cinema; allífigurarien Marlene Dietrich i Greta Garbo entre llurs amistats. El 1943 va rebre la noticia de que una germana seva havia estat executada pels nazis. El 1947 va adquirir la nacionalitat nord-americana. Al iniciar-se la dècada dels cinquanta, s'instal·là novament a Suïssa, aquesta vegada definitivament; així mateix fou aquesta dècada quan va contraure matrimoni amb la ex-esposa de Charlie Chaplin, Paulette Godard,protagonista de Temps Moderns. En aquell temps es deia que Remarque era un escriptor, que a penes era escriptor, a penes literat i que va tenir l'encert d'escriure aquest llibre que assolí un triomf definitiu, rotund, de crítica i de públic; un llibre sobre la guerra, en què aquesta si descriu tal com fou, tal com la va viure el soldat ras alemany, amb tota la seva cruesa, amb tot el seu horror ibarbàrie, descrita sense atenuants, sense convencionalismes ni retòrica, sense virtuosismes ni artificis literaris. Potser per donar resposta a totes aquestes critiques Remarque havia publicat el 1930 un llibre que podria qualificar-se com la segona part de Res de nou en el front de l'oest, aquest portava per títol El Retorn.
1.2.Llibre
Res de nou en el front de l’oest és una novel · la d'ErichMaria Remarque, que mostra els horrors de la guerra des del punt de vista d'un jove soldat. L'obra sol categoritzar com de literatura antibel · licista, encara que aquest Remarque la va qualificar de apolítica.
El llibre es va publicar per primera vegada a Alemanya el 1929. En aquest mateix any es va traduir ja a 26 idiomes. Fins avui han aparegut edicions en més de 50 idiomes, i les vendesestimades superen a tot el món els 20 milions. Els temes del llibre són els horrors i les pèrdues de la guerra, els dubtes sobre el sentit de la mateixa, la companyonia entre els soldats i el trauma inimaginable que els suposa combatre-hi i el que els suposarà refer les seves vides després del conflicte. la novel · la ha estat portada dues vegades al cinema. La primera filmació, nord-americà, va serdirigida per Lewis Milestone el 1930 i va obtenir dos premis Oscar: al millor director ia la Millor pel · lícula. Menys popular, però igualment amb crítiques positives, es va realitzar un remake el 1979, dirigit per Delbert Mann. El 1980 va rebre un Golden Globe com a millor pel · lícula de televisió. Actualment s'està preparant una nova edició cinematogràfica que serà produïda el 2012, amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sin novedad al frente. erich maría remarque
  • Erich Maria Remarque
  • Erich Maria Remarque Sin novedad en el frente
  • Valoracion critica libro "sin novedad en el frente" – erich maria remarque
  • Teoria y Critica Enricho Tedeschi
  • Mario mario
  • Mari
  • Mari

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS