ensayamen

Páginas: 4 (754 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2014
Amb una superfície de 1.733 quilòmetres quadrats, una població de més de 35.000 habitants i 30 municipis,la Noguera és una de les comarques més extenses de Catalunya. Balaguer és la capital de lacomarca, que es pot dividir en dues parts: la Noguera alta, dominada pel relleu muntanyenc —amb el Montsec com a serra més característica—, i la Noguera baixa, que coincideix amb la plana.
La Nogueraés una comarca agrícola i industrial. Balaguer és el centre del conreu de l’arbre fruiter, que s’estén pel Pla d’Urgell. Entre els conreus de secà que predominen a la zona del Montsec i del Segre mitjàes troben l’olivera, l’ametller, la vinya i el blat. Per la seva banda, la indústria se centra essencialment a Balaguer(alimentària, metal·lúrgica i paperera), a Artesa (tèxtil) i aBalaguer, Artesa iPonts (de la fusta).
Quant a l’oci, la Noguera és una de les comarques privilegiades per a la pràctica de l’excursionisme, l’escalada i l’espeleologia. La vall d’Àger i el Montsec són indrets idealsper a la pràctica de l’ala delta. Un altre esport popular a la comarca és el ciclisme.
En termes gastronòmics, la característica que defineix més bé la cuina de la Noguera és la seva senzillesa,compensada per la qualitat de les seves fruites i verdures. Els embotits i confitats de porcsón excel·lents. La caça és la base de suculents plats com ara la perdiu a la caçadora. La coca de recapte ode samfaina i els cargols són altres capricis que cal no oblidar.Amb una superfície de 1.733 quilòmetres quadrats, una població de més de 35.000 habitants i 30 municipis,la Noguera és una de lescomarques més extenses de Catalunya. Balaguer és la capital de la comarca, que es pot dividir en dues parts: la Noguera alta, dominada pel relleu muntanyenc —amb el Montsec com a serra més característica—,i la Noguera baixa, que coincideix amb la plana.
La Noguera és una comarca agrícola i industrial. Balaguer és el centre del conreu de l’arbre fruiter, que s’estén pel Pla d’Urgell. Entre els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS