Ensayio

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2014
1.-Explica breument perquè la socialdemocràcia és una barreja de liberlaisme i marxisme.
1. La socialdemocracia és una barreja del liberalisme i el marxisme perquè l’objectiu d’aquest tipus depolítica és agafar els advantatges de cadascún dels anteriors y eliminar les diferències que poden crear en una societat lliure i democrática. D’aquesta manera tots tindriem les mateixes oportunitats,sense desigualtats creades per l’estat, sense acabar amb les llibertats del individus, deixant enrere qualsevol tipus de poder absolut.
2.-Explica breument què tenen a veure la “justicia commutativa” ila “justicia distributiva” amb el liberalisme, el marxisme i la socialdemocràcia.
2. La justicia distributiva, segons el text del socialisme, “és la justicia encarregada de reparar el desigualrepartiment de la riquesa”. Ens donen a entendre que el més importan és la igualtat d’oportunitats de tots els indivius a partir de la distribució de riqueses de l’estat. La justicia commutativa ésl’encarregada de regir la societat i de castigar als ciutadans que actúen sense respectar les normes, justicia present al liberalisme. Amb la socialdemocracia es busca l’Estat més just combinant justiciacommutativa i justicia distributiva.
3.-Explica breument en què consiteix el procés de la Globalització i quines són les carcterístiques més importants.
3. El procés de Globalització consiteix en lainterdependencia que s’ha anat creant entre el països de tot el món. A aquesta globalització han ajudat factors com els recursos que ens permeten comunicar-nos molt fàcilment. Les carcterístiques mésimportants són el control que les empreses multinacionals están exercint sobre els Estats de tot el món, la qual cosa ha provocat una perdua de poder d’aquestos i la tendència a la eliminació de tot tipusde fronteres que afavoreix a un procés unificador.
4.-Què creus que vol dir este text?
4. Aquest text ens dona a entendre que la globalització és una realitat, és un procés mundial organitzat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayi
  • ensayi
  • Ensayi
  • Ensayio
  • ensayi
  • Ensayio
  • Ensayi
  • ensayi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS