ensayo a revisar

Páginas: 3 (686 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2013
1. Quin és el context històric en què va ser dictat aquest Ban? Fes un breu resum explicant qui van ser Ramón de la Rocha i Josep Barceló.(7-8 línies)(3 punts)  
(Hauries d'explicar primer elcontext general -qui regna i qui governa a Espanya- , i a les biografies, el més important d'aquests dos personatges en relació als fets que pots llegir al Ban).
Regia la reina Isabel II però en els anysanteriors havien sorgit malentesos entre els moderats .La reina va ser obligada a anomenar el general Espartero progressista qui va governar amb coalició dos anys amb la unió liberal.
Després dehaver acabat amb el Bienni Progressista governarà O’Donnell que es qui va fundar la Unió liberal. Dimiteix per culpa dels moderats. Malgrat això la reina el torna a cridar quan la crisi políticas’aguditzà.
Es va tornar al antic regim. Va ser derogada la constitució.
Josep Barceló Cassadó 1824 –1855fou un dirigent obrer que, en ser executat el 1855 pel Capità General de Catalunya Juan Zapatero yNavas, es convertí en el primer màrtir reconegut de la classe obrera catalana.
Es executat en mig d'una ciutat exaltada i presa militarment En aquell clima d'indignació social es produí la primera vagageneral de 1855.
Participa en l’anomenat conflicte de les selfactines.
En aquell clima d'indignació social es produí la primera vaga general de 1855.

Ramón de la Rocha y Duji
Santa Cruz deTenerife, Canàries, 1800 —?,
Militar.
Capità general de Catalunya des del 1849, quan esclatà l’aixecament d’ O'Donnell, pel juny del 1854, es resistí a incorporar-s’hi, facilitant així la revoltapopular del 14 de juliol. Acceptà llavors verbalment els fets, però, enfrontat per la posició sobre l’ordre públic a la junta popular de Barcelona presidida pel general Contreras i per impedirl’enderrocament de les muralles i prohibir l’ús de les selfactines (25 juliol) davant l’extensió de la vaga obrera, fou substituït pel general La Concha després de fugir el 5 d’agost. Posteriorment els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • REVISADO EL ENSAYO
  • ENSAYO GRAMATICA REVISADO LISTO
  • ENSAYO NEUTRALIDAD DE LOS JUECES revisar
  • Ensayo Taller Revisar Antes De Imprimir
  • Ensayo Mineria Revisado
  • revisar
  • Ensayo Moncada Borrador Revisado
  • revisa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS