Ensayo E.F.

Páginas: 9 (2235 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013

EL VALOR FORMATIU DE L’EDUCACIÓ FÍSICA



ASSAIG








Nom: Joel Piñero Mesa





L’assaig que duré a terme parla del valor educatiu en l’educació física, d’aquells aspectes què són rellevants per a què es mantinguin en el currículum escolar. Educar ambsentit ètic la nostra assignatura és important. Per tant, a continuació exposo amb ajuda d’autors el què crec que és rellevant pel futur de l’educació física.
Cada vegada més, la societat s’està mentalitzant que és molt important tenir una vida saludable, ja sigui per viure més temps o per gaudir més. Com bé diu Day: “claimed that teachers aret he ‘cutting edge of change’ and are ‘the single mostimportant asset in the achievement of the vision of a learning society’. (Day, 2011, p. 572)” Els professors tenim la responsabilitat de provocar aquest canvi cap a una vida saludable, entre d’altres coses implica promoure un aprenentatge integral del alumne, nosaltres, estem fets per moure’ns, i per gaudir del moviment. El nostre cos està format per músculs que ajuden a la nostra capacitat delocomoció, i la no exercitació d’aquests músculs només pot causar perjudicis, a la llarga, pel nostre cos.
Pel que fa a la nova concepció educativa: “la darrera reforma dels plans d’estudi de totes les titulacions universitàries, Bolonya, es basa en l’assoliment de competències, és a dir d’allò que els professors de qualsevol camp han de saber i ser capaços de dur a la pràctica. Els docents, han desaber els continguts que hauran d’ensenyar i han de saber ensenyar-los, i a més a més han de saber tot el que es relaciona amb la gestió de l’aula i del centre. (Sensat, 2012, p. 24)”. Tirant cap a la E.F. els professors ben formats serán més capaços de transmetre uns valors educatius als que estan aprenent de manera què els serveixi per a tota la vida. Un bon docent, i amb això hem refereixo a unapersona que a part de saber els continguts i transmetre’ls als alumnes, també senti l’educació física dins seu, i com a part pròpia de la seva vida; pot ajudar a transmetre els diferents estils de vida que una persona pot escollir per a la seva única vida.
Més que mostrar o ensenyar els diferents estils de vida, a d’intentar convèncer o donar raons als alumnes de la necessitat de cuidar elnostre cos, per a poder gaudir plenament d’ell durant la resta de la nostra vida. Com diu Devís, la ciència ha ajudat a donar la raó a l’educació física: “ las ciencias han servido de ayuda y apoyo al proceso de racionalización de las actividades profesionales y, sobre todo, sirvieran para elevar el estatus de la profesión y poder introducir y asentar la educación física como asignatura del currículumescolar (Devís, 1996).”
És vital que les persones d’avui en dia sàpiguen el perquè de les coses. Hem entrat en una societat que no es creu res, a no ser que hi hagi una justificació evident. En el camp de l’activitat física, i sempre parlant d’un exercici moderat, és innegable que ajuda a millorar la qualitat de vida. Crec que no seria just que una persona creixi sense saber lo que és millor pelseu cos, i aquesta és una de les raons per les quals se’m fa indispensable l’E.F. en el currículum actual.
L’E.F. primer que tot té l’idea d’inculcar uns valors a la gent jove. El primer i bàsic d’aquests valors és la vida sana. Això engloba l’activitat física beneficiosa pel cos, la higiene corporal i la bona alimentació. Com diu Arnold, “nuestro cuerpo está formado por músculos i por éstemotivo, necesitamos hacerlos trabajar para que no pierdan funcinalidad y sobre todo para que funcionen de la major manera posible”(Arnold, 1991). Aquesta assignatura és vital perquè la generació que puja sàpiga com ha de fer servir el seu cos, i sobretot perquè i amb quina finalitat. Tota persona que ja sap lo que és millor per ella, és lliure d’elegir com actuar, en canvi, la qui no ho sap, està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo e.f
  • conceptos de E.F
  • Planeacion e.f.
  • trabajo de E.F
  • Programación E.F.
  • Trabajo E.F,
  • Sesión e.f
  • Estiramientos E.F

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS