Ensayo

Páginas: 2 (287 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2014
Article 561-16
Extinció
1. El dret d'usdefruit s'extingeix per les causes generals d'extinció dels drets reals i, a més, per les causes següents:
a) Mort de l'usufructuari ousufructuària o del darrer d'ells en els casos a què fa referència l'article 561-14.1, en els usdefruits vitalicis.
b) Extinció de la persona jurídica usufructuària, si no la succeeixuna altra, que es produeixi abans del venciment del termini de durada de l'usdefruit, sens perjudici de la legislació concursal aplicable.
c) Consolidació, si l'objecte del'usdefruit és un bé moble, excepte si els usufructuaris tenen interès en la continuïtat de llur dret.
d) Pèrdua total dels béns usufructuats, sens perjudici de la subrogació real siescau.
e) Expropiació forçosa dels béns usufructuats, sens perjudici de la subrogació real si escau.
f) Nul·litat o resolució del dret dels transmitents o dels constituents del'usdefruit sens perjudici de terceres persones.
g) Extinció de l'obligació dinerària en garantia o assegurament de la qual s'ha constituït l'usdefruit.
2. El termini de durada del'usdefruit fixat en funció de la data en què una tercera persona arribi a una edat determinada venç el dia assenyalat encara que aquesta persona mori abans.
3. L'extinció voluntària deldret d'usdefruit no comporta l'extinció dels drets reals que l'afecten fins que no venç el termini o no es produeix el fet o la causa que comporten l'extinció.
4. Els bénsusufructuats, una vegada extingit l'usdefruit, s'han de restituir als nus propietaris, sens perjudici del dret de retenció dels antics usufructuaris o de llurs hereus per raó de lesdespeses de reparacions extraordinàries que els deguin.


Article 561-17
Pèrdua parcial
El dret, si els béns usufructuats es perden solament en part, continua en la part romanent.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo de el Ensayo
  • ensayo de ensayo
  • Ensayo Del Ensayo
  • Ensayo de un ensayo
  • Ensayemos un ensayo
  • ensayo del ensayo
  • Ensayo del ensayo
  • Ensayo del ensayo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS