Ensayos

Páginas: 2 (484 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014
Resum tema 11
La química del carboni
El carboni és un element químic de nombre atòmic 6 i símbol C. És sòlid a temperatura ambient. Depenent de les condicions de formació, pot trobar-se en lanaturalesa en diferents formes al · lotròpiques, carboni amorf i cristal · lí en forma de grafit o diamant. És el pilar bàsic de la química orgànica, es coneixen prop de 15 milions de compostos decarboni, augmentant aquest nombre en uns 500.000 compostos per any, i forma part de tots els éssers vius coneguts. Forma el 0,2% de l'escorça terrestre.

Les seves formes al · lotròpiques inclouen,sorprenentment, una de les substàncies més toves (el grafit) i la més dura (el diamant) i, des del punt de vista econòmic, un dels materials més barats (carbó) i un dels més cars (diamant).

Un dels seususos de el carboni és al Avió Boeing construït el 2008 i el qual molt més lleuger que els convencionals qual cosa es tradueix a un estalvi de combustible i pot volar a altures més baixes, altra de lesseves característiques és que fent ús de el carboni s'evita la corrosió de les parts de l'avió, ajudant subministrar aire més humit a l'interior.

El principal ús industrial del carboni és comcomponent d'hidrocarburs, especialment els combustibles fòssils (petroli i gas natural). Del primer s'obtenen, per destil · lació en les refineries, gasolines, querosè i olis, sent a més la matèria primeraemprada en l'obtenció de plàstics. El segon s'està imposant com a font d'energia per la seva combustió més neta.
El diamant És transparent i molt dur. En la seva formació, cada àtom de carboni estàunit de forma compacta a altres quatre àtoms. S'originen amb temperatures i pressions altes a l'interior de la terra. S'empra per a la construcció de joies i com a material de tall aprofitant la sevaduresa.
El carbó activat s'empra en sistemes de filtrat i purificació d'aigua.
Els compostos mes senzills están formats per carboni i hidrogen, per la cual cosa s’ anomenen hirocarburs
Els hidro...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo de el Ensayo
  • ensayo de ensayo
  • Ensayo Del Ensayo
  • Ensayo de un ensayo
  • Ensayemos un ensayo
  • ensayo del ensayo
  • Ensayo del ensayo
  • Ensayo del ensayo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS