enseñanza

Páginas: 4 (756 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2013
EURIGANEIA: És una de les mainaderes (nodrissa) dels germans. Encarna la fatalitat i el pessimisme (societat de l'època afligida pel dolor). Els seus fills van morir a la guerra i, conseqüentment,davant de qualsevol fet, manté un punt de vista fosc i negatiu.

ATIMEDUSA: Juntament amb l'anterior personatge, és una altra de les dides dels germans. Tanmateix, representa l'optimisme i laincredulitat. Té esperança en la salvació de la ciutat.

EURÍDICE: Muller de Creont. Simbolitza l'equilibri entre ambdues mainaderes i, per tant, manté una actitud neutral. A partir de la segona part, però,es perfila com un personatge neci i molt amoïnat per emparentar el seu fill amb Antígona.

TIRÈSIES: És un endeví invident. Aquests tipus de personatges gaudeixen d'una aparició habitual en lesobres espriuanes, l'autor els dota d'una visió interior especial que els permet predir el futur. Els escèptics com Eumolp, però, no creuen en aquest regal diví, pensen que les prediccions són fingidesper tal d'enriquir-se del capital provinent dels poderosos. Per aquest motiu, Tirèsies no trairia mai el poder i no desacataria la llei de Creont, així com tampoc s'implica en els fets com sí porta aterme Eumolp. Així, tenint en compte que s'entreveu el caràcter agnòstic de l'autor, aquest personatge no té en aquesta tragèdia la mateixa transcendència que la de Sòfocles.

CREONT: Oncled'Antígona, simbolitza el tirà, l'hipòcrita. És un personatge que obté el menyspreu d'Espriu, manifestat entre altres coses en la seva descripció física molt semblant a la del General Franco. Es comporta com unaobra sinistra que s'amaga esperant el moment oportú per aconseguir el poder. A causa dels seus consells soterrats, Creont aconsegueix que Etèocles s'enfronti al seu germà per tal que, morint ambdós,assoleixi les regnes del poder.

Així, és personatge que desencadena la tragèdia comportant-se com un tirà: divideix el poder entre vencedors i vençuts, no perdona ni castiga els perdedors....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • enseñar a enseñar
  • Enseñabilidad
  • Lo que nos enseñaron
  • la enseñanza
  • que es enseñar
  • Enseñanza
  • Enseñanza
  • Enseñanza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS