Entendre i superar la crisi en el sector textil

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 24 de junio de 2011
Resum del text: Entendre i superar la crisi.

La crisi.

La globalització en que estem sotmesos, provoca que hi hagin intercanvis de riquesa, desde les economies desenvolupades cap a les queestan en vies de desenvolupament.
Aquest fet, provoca una deslocalització de varies empreses, es a dir, que moltes empreses instal·lades en països desenvolupants marxen cap a països en vies dedesenvolupament (China, Brasil , India...), per poder reduïr costos salarials, ja que aquests cada vegada tenen mes importància.
Això fa que augmentin els llocs de treball en aquests païsosemergents, així doncs la seva economia els permet augmentar el consum.
La crisi a Espanya, fa que molta gent deixi de consumir, molts perque estan desocupats, d'altres perquè tenen por, d'altres perquèestan massa endeutats...i tot això ha porovocat uns canvis dels hàbits de compra dels Espanyols. I aquests hàbits, com : no anar tant a sopar a fóra, comprar menys roba de marca, buscar productessubstitutius, comprar marques blanques, ... poden persistir inclús fins despres de superar la crisi actual.

Aquesta crisi, tal i com he dit abans, fa que tots els consumidors , tant si la crisiels afecta com no, deixin de consumir, i els que no n'estan afectats en principi , comencin a estalviar ( paradoxa de l'austeritat) , això crea una roda, ja que si tant els afectats per la crisi,com els que no, deixen de comprar fa que la crisi augmenti ja que els nivells de renta baixen.
Però a llarg termini pot ser positiu ja que tot l'estalvi acumulat possiblement serà una futurainversió.

En els gràfics on es pregunta si els compradors estan renunciant a algunes de les marques predilectes, s'observa que Espanya no està gaire diferenciada de la mitja global, tot i ques'observa que gairebé la meitat de la població renuncia a comprar les seves marques predilectes.
Això porvoca una frenada del nombre de botigues de roba a espanya, on s'observa que han deixat d'augmentar.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sector textil
  • Sector Textil
  • sector textil
  • El sector textil
  • Sector textil
  • Tic Y La Crisi Al Sector De L'Automoció
  • Algodon y Sector Textil-Confecciones
  • Sector textil en Colombia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS