entevista periodista

Páginas: 7 (1593 palabras) Publicado: 23 de julio de 2013
5. Entrevista
Entrevista a un periodista del diari ara.

D’on treus la informació per escriure una notícia?

Normalment busco la notícia al carrer, a través de veïns, associacions... . Sempre és bo buscar a peu de carrer i que no sigui un polític o una roda de premsa qui et digui la notícia, perquè llavors no és innovador. En el cas de la roda de premsa ja ho sap tothom. Sempre intentestenir una agenda de contactes que sigui a través de veïns, associacions... que et puguin donar informació nova que no tingui ningú, perquè llavors ja és l’exclusiva, no? Tens l’exclusiva i és una bona notícia. Aleshores, un cop et passen la informació sempre és vital contrastar-ho, és a dir, parlar amb l’ajuntament o amb qui sigui per confirmar aquests fets, més que res perquè no s’ho estiguininventant o sigui una cosa molt minoritària. Sempre és bo contrastar diferents agents perquè la notícia sigui real, sinó, pots tenir un problema.

Teniu alguna font d’informació directa per escriure notícies que no puguis aconseguir per tu sol?

Hi ha portals de contrainformació, de moviments socials... Això si que n’hi ha. Sempre està bé consultar-les per saber dades, estadístiques opercentatges. Ho complementem amb l’idescat o amb altres pàgines, que això sempre és bo.

Quan de temps et donen per escriure-la?

Si és un reportatge amb profunditats potser tens tres o quatre dies, si és una notícia pura i dura doncs tens la tarda per fer-la. Això vol dir que el diari es tanca, depèn del diari, cap a les nou o les deu de la nit, perquè un cop fas la notícia hi ha l’equip de correccióque ho ha de corregir i han d’acabar el maquetat. Sempre escrius sobre maqueta, llavors hi ha un quadre que és perquè et quedin les línies i els caràcters que han de ser. Un cop això, doncs, tens com a molt tres o quatre hores, però al final sempre l’acabes escrivint cap a les 7 de la tarda, aleshores només tens entre una hora i una hora i mitja per fer-la. On tens més problemes és quan hi haneleccions, que llavors si que has de córrer molt. Allà realment si que et pressionen perquè han de tancar a las 10 ja que es fa una tirada més gran de diaris. Són els moments de més nervis perquè es donen els resultats a les 10, per tant, tens com a molt mitja hora per escriure-la.
A partir dels sondejos comences a fer la peça i al final acabes posant els resultats definitius. Hi ha cops, perexemple, com el dia de la marató de la pobresa, que el diari es va tancar quan havien recaptat tres milions d’euros i realment se’n van recaptar més però no hi varen ser a temps. Hi ha moments que hi ha una hora límit, entre les onze o les dotze de la nit. Només s’espera pel Barça, pel Barça sí. És sagrat i aleshores es tanca tot el diari menys el Barça, si juga a les deu, aleshores es tanca a launa. Ni amb els Oscars, només amb el Barça.

Et deixen posar la teva opinió?

Quan escrius ja poses la teva opinió. Al redactar una notícia, vulguis o no, depèn de la paraula que facis servir o del terme, ja et posiciones d’una manera o altre, no? No és el mateix dir Espanya que Estat Espanyol, sempre i quan el que tu pensis s’adigui amb la mentalitat del diari. Si que hi ha un codi o mes omenys un llibre d’estil per cada diari, llavors t’has de regir a aquest llibre. Si treballes per l’ABC o la Razón, hi ha coses o termes que no es poden escriure. En una notícia sempre hi ha opinió, perquè per exemple dir: el govern ara canviarà... , amb aquest “ara” ja estàs dient que abans no ho feien i que ara canviarà. A vegades una paraula tan innòcua com “ara” te un contingut a darrera moltimportant.

La teva ideologia afecta a l’hora de redactar?

Sí. Hi ha periodistes que treballen per mitjans amb els quals no es senten identificats ideològicament, i això és un problema. T’has d’adaptar. És allò que diuen que “ un manifestant es fot un cop amb la porra d’un policia”.

Algun cop t’han enviat a l’estranger per cobrir una notícia?

No. Normalment ja hi ha un equip de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • entevista
  • Entevista
  • Entevista
  • La entevista
  • Entevista
  • entevista
  • Entevista
  • Entevistas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS