Entidades de liebre

Páginas: 15 (3558 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2014
Nom de l’entitat
Enllaç
Característiques i Projecte Educatiu
Model de lleure

Associació de casals i grups de Joves de Catalunya


http://www.casaldejoves.org/ca/inici/




La Federació de Casals de Joves de Catalunya agrupem associacions juvenils que fomenten la participació dels i les joves, des de la pròpia organització i sota els principis d’autogestió, democràcia, laïcitat itransformació social
 
El sentit de la federació respon a la voluntat de treballar conjuntament amb la idea que la xarxa d’inèrcies ens permeti a tots els casals optimitzar recursos, ser més capaços d’incidir en les temàtiques que ens afecten com a col·lectiu, intercanviar experiències i poder donar suport a tots els projectes que, sota els principis que compartim, vulguin sumar-s’hi.
 
Definimun casal de joves associatiu com a projecte juvenil que, compromès amb la societat, aglutina les inquietuds dels i les joves, que ens mobilitzem per trobar un espai comú d’intercanvi d’experiències i un projecte que ens permet realitzar-nos com a persones, tant a nivell intel·lectual com expressiu, lúdic, d’integració, etc. Per tant, el Casal de Joves Associatiu és un projecte que està implicatamb la societat de manera que analitza el seu entorn i intenta transformar-lo per millorar-lo. Entenem que la promoció de la participació juvenil és la fórmula que tots i totes compartim per tal d’aconseguir el canvi social.
 
Per fer-ho desenvolupem activitats de lleure juvenil que, independentment de la seva tipologia, busquen la implicació dels i les joves.


Tots els Casals de Jovescomparteixen uns ideals i unes característiques:
- Formar persones lliurepensadores, conscients del seu entorn cultural, socialment responsables i solidàries, amb esperit crític i creatiu, tolerants i amb curiositat pel món que els envolta.
- Ser una plataforma associativa juvenil per reivindicar el canvi social i facilitar la transformació de l’entorn.
- Treballar per a la integració de joves ambqualsevol tipus de discapacitat o problemes socials.
- Ser un servei públic i comunitari que pretén ser una eina útil i de referència per a la comunitat en què actua, sense cap tipus d'interès econòmic. Actiu en aquells problemes i activitats que interessen el barri, poble o ciutat.
- Oferir un camí per fer una societat més justa, sense discriminacions socials, en què siguin respectats els dretshumans.
 
- El caràcter associatiu no ve donat tant per la seva personalitat jurídica com per les relacions cooperadores que estableixen els seus membres, el desenvolupament d'una organització i el sentit de pertinença.

- Així, definim el Casal de Joves com un espai:
- Associatiu i educatiu.
- Per a l'aprenentatge de la ciutadania autoorganitzada, crítica, diversa, solidària, cooperant,creativa i compromesa.
- Per l'alternativa de l'oci.
- Per a la realització de la vida personal i la transformació de la vida comunitària.
- De trobada, intercanvi i comunicació.
- Que ofereixi serveis que cobreixin les necessitats dels i les joves.






Entitat que treballa per a millorar i atendre les necessitats socials. 


Acció escolta de Catalunya

http://www.accioescolta.orgConstitueix una proposta d'educació en la llibertat des de l'escoltisme; una escola de ciutadania activa, democràtica, laica, progressista i catalana. La nostra finalitat és contribuir a l'autoformació de ciutadans lliures, compromesos, coherents i oberts disposats a transformar la societat i a construir un món millor i més just.
L'agrupament escolta és la base de la nostra organització.És l'espai on infants i joves viuen l’acció educativa cada cap de setmana al llarg de tot el curs així com l’activitat d’estiu. És un espai de socialització, on tenen l’oportunitat de ser i sentir-se protagonistes del seu temps lliure; on exerceixen i experimenten els avantatges de la cooperació entre persones i amb l’entorn proper. És el marc d’expressió de les capacitats i sensibilitats de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Liebre
  • La Liebre
  • entidades
  • entidades
  • Entidades
  • entidades
  • ENTIDADES
  • Entidades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS