entitat esportiva

Páginas: 7 (1692 palabras) Publicado: 21 de enero de 2015
Tal i com deien en el recurs de coneixement anterior, s’entén per club esportiu o associació esportiva, als efectes d’aquesta Llei, qualsevol entitat privada amb personalitat jurídica i capacitat d’obrar, formada per persones físiques, els objectius bàsics de la qual són el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada de l’activitat física i esportiva, sense cap afany de lucre.
En aquestrecurs analitzarem el funcionament intern de les entitats esportives, en concret: el seu procediment de constitució, quin són els seus òrgans de govern i el seu règim econòmic.
1. Funcionament intern de les entitats esportives
2. Constitució d’una entitat esportiva: Acta fundacional i Estatuts
3. Òrgans de govern: Assemblea General i Junta Directiva
4. El règim econòmic a les entitatsesportives i la rendició de comptes
1. FUNCIONAMENT INTERN DE LES ENTITATS ESPORTIVES
S’entén per club esportiu o associació esportiva, als efectes d’aquesta Llei, qualsevol entitat privada amb personalitat jurídica i capacitat d’obrar, formada per persones físiques, els objectius bàsics de la qual són el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada de l’activitat física i esportiva, sense capafany de lucre.
Els clubs o associacions esportius han d’estar constituïts de manera que consti documentalment llur voluntat, el fi i els objectius pretesos i la manca d’ànim  lucratiu.
La formulació dels estatus ha de respondre al principi de representativitat, segons les normes esportives que són aplicables. L’organització interna ha d’ésser democràtica
I  l’òrgan suprem de govern had’ésser l’Assemblea general, integrada per tots els associats amb dret de vot.
La Junta directiva ha d’ésser elegida per l’Assemblea general i tots els seus càrrecs han d’ésser proveïts mitjançant sufragi lliure, directe, igual i secret, entre tots els seus membres.
El règim jurídic dels clubs o associacions esportius s’ha d’adaptar a les normes determinades per reglament. A les entitats esportives federadesels són aplicables subsidiàriament les normes reguladores de les federacions esportives catalanes que siguin compatibles amb la mateixa organització.
En qualsevol cas, els estatuts dels clubs o associacions esportius han d’ésser aprovats per l’Assemblea general i ratificats per l’Administració esportiva corresponent, a fi de poder-se inscriure al registre d’Entitats Esportives de la Generalitat deCatalunya.

2. CONSTITUCIÓ D’UNA ENTITAT ESPORTIVA: ACTA I ESTATUTS
L’acord de constitució dels clubs esportius, que inclou els estatuts, s’ha de formalitzar mitjançant acta, atorgada en document públic o privat, subscrita per un nombre mínim de 3 persones que tinguin capacitat d’actuar.
L’acta dels clubs esportius ha d’incloure:
a) El nom i els cognoms dels promotors del club, i els seusdomicilis.
b) La voluntat dels promotors de constituir un club esportiu, la finalitat d’aquest, els pactes que hagin establert, si n’hi ha, i la denominació de l’entitat.
c) Els estatuts que regeixen el funcionament del club, el contingut mínim del qual s’ha d’ajustar a la normativa vigent.
d) Lloc i data d’atorgament de l’acta i signatura dels promotors.
e) La designació dels integrants delsòrgans provisionals de l’administració.
L’acta fundacional ha d’anar acompanyada de l’acreditació de la identitat de les persones físiques.
Pel que fa als estatuts la normativa preveu que els estatuts han d’incloure, almenys, les dades següents:
a) La denominació.
b) El domicili.
c) La durada, si no es constitueix per temps indefinit, i la data d’inici de les activitats, si no coincideix amb lad’atorgament de l’acta fundacional.
d) Les finalitats i les activitats que es proposa dur a terme, indicant-ne l’àmbit territorial.
e) Els tipus de socis, si escau, i els requisits que s’han de complir per adquirir la condició de soci en cada cas, les causes de pèrdua d’aquesta condició i els procediments d’admissió i de baixa, incloent-hi, si s’ha previst, la baixa disciplinària.
f)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esport
  • Esport Adaptat
  • Campus Esportivo
  • valors esport
  • PSICOLOGIA ESPORTIVA
  • Las tacticas del esport
  • Entitatividad y control de amenazas
  • Esport tercera edat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS