Entre l'herba i els núvols, Màrius Torres

Páginas: 4 (954 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
Aquest poema que duu per títol: ''Entre l'herba i els núvols'' de l'autor Màrius Torres va ser creat l'any 1938 i afegit al recull dels seus poemes ''Com un foc invisible...''.
Màrius Torres, nascuta Lleida l'any 1910, fou un poeta simbolista influenciat tant per autors catalans, com Carles Riba i Josep Carner, com per autors europeus, com Baudelaire i Paul Valéry, per exemple. És d'ells dequi agafà els trets que caracteritzaven la seva obra poètica, com la musicalitat, l'ús de paraules del món sensorial, etc. Torres ingressà al sanatori de Puig d'Olena després de caure malalt detuberculosi als 25 anys. És allà on creà tota la seva obra fins el dia de la seva mort, set anys més tard. Tot i això, la seva obra no va ser publicada fins al 1947 a Mèxic a través de Joan Sales.
L'esmentatfragment és poesia, la qual veurem analitzada més endavant.

Després d'haver analitzat el context, entrem, directament a l'anàlisi del contingut. El tema d'aquest fa referència al propi poeta i atots els sentiments que l’envaeixen a causa de la seva malaltia. Per fer-ho divideix el poema en diverses tannkas, de les quals explicarem la seva forma més endavant. Tot i no ser l'ordre quesegueixen, les agruparem en diversos grups. En el primer englobarem la primera i la quarta tannka ''El dia'' i ''La nit''. Durant el dia la seva vida sembla alegre i viva, però realment és fràgil i l'únic quesent és enyorança en un lloc on el paisatge no canvia, el sanatori. De nit la majoria de temps sent sol•litud i un desig d'acabar per fi amb aquest dolor que sent per culpa de la malaltia. Explica queell tenia somnis però que fa un temps que ha deixat de somniar i que ha perdut l'esperança. En el següent grup agrupem ''Un arbre'', ''Atzarola'' i ''Rosa'', en aquests tres apartats Màrius Torres fareferència a la mort i a lo ràpid que aquesta pot arribar. L'arbre morirà, però encara farà créixer una flama, de la mateixa manera que el poeta quan mori deixarà la seva poesia per allargar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els nuvols de marius torres
  • catalan marius i torres
  • Marius Torres
  • marius torres
  • marius torres
  • Marius torres
  • marius torres
  • Màrius torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS