Entrevista Marta Lluvich

Páginas: 2 (283 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
Si badem, la riquesa lingüística se’ns esmuny

Aquest text és una entrevista, realitzada per el periodista David Marín a Marta Lluvich, presidenta de l’associació Cambuleta.L’entrevista és publicada al diari EL PUNT AVUI.
L’associació Cambuleta té com idea recuperar paraules pallareses perdudes. Han editat contes, tenen diccionari web i acaben depresentar una exposició a la Pobla anomenada Supo-supo. Supo-supo significa trobar-se a algú sobtadament respon Marta al ser preguntada. També ens comenta que existeix la possibilitat deque algunes paraules del dialecte pallarés es perdin ja que gairebé no s’utilitzen al escriure ni parlar. D’aquí surt l’associació Cambuleta, fou fundada amb la intenció demantenir la parla del pallarés, alguns dels col·laboradors hi van néixer allí, d’altres hi viuen, però tots tenen la mateixa finalitat, conservar la parla. Al ser preguntada que si eradifícil mantenir-la, ella respon que intenten ensenyar aquest dialecte a les noves generacions, ja que els adolescents “s’avergonyeixen de la parla pròpia”, per això han començat ambla edició de contes, per poder inculcar als més joves el seu dialecte. En moltes escoles han rebut bé aquesta proposta, fins hi tot els han convidat a llegir contes. Per concluirmanifesta que el futbolista i jugador del Barça, Carles Puyol també s’hi va implicar.
La meva opinió es que fan be en intentar inculcar el seu dialecte a les noves generacionsperò no estic d’acord en que “algunes generacions s’avergonyeixin de la seva parla”, penso que es intolerable i vergonyós. El Català s’està perdent per moments en molts territorispetits, més ben dit, s’extingeix, ja que gairebé quasi no s’utilitza.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Entrevista a Marta
  • Entrevista Marta Robles
  • Conclusiones de entrevistas de Fernando Mart nez
  • ENTREVISTA A MARTA MARTÍ
  • marte
  • marte
  • Marte
  • Mart

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS