Entrevista a artur mas

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 9 de septiembre de 2012
Roger Jariod i Andreu Galiana 21/03/12

Entrevista a Artur mas
Barcelona s'ha vestit d'hivern, i l'home quegoverna Catalunya arriba amb abric i bufanda. Formes educades, ritme de president. És un supervivent de les dures penes de la política, i està fet del pelatge dels resistents. Va aguantar anys detravessia del desert, guanyant eleccions i perdent governs, intentant créixer a l'ombra allargada d'un Pujol que tapava el sol. Durant temps va ser un gran desconegut i va patir els envits de ladesqualificació. Però Artur Mas no concep la idea del fracàs i va aguantar els anys del desert amb la duresa pròpia del calvinista.

1. Ha arribat en un moment crític, tant econòmica com anímicament. Si no hoaconsegueix, serà un fracàs personal?

Crec que ho aconseguiré. Primer, per la pròpia història de Catalunya. I també perquè tinc una vivència molt plena del país, en aquest any he viscut molt aprop la seva pell, la seva carn, la seva ànima. I des d'aquesta íntima vivència, tinc la confiança que Catalunya ho aconseguirà. Una altra cosa són les limitacions que patim, però les persones, lesinstitucions, hi són, i aquest teixit viu em dóna confiança.

2. Però si Catalunya lidera l'excel · lència, com és que lidera l'atur i la pobresa?

Sempre hem tingut pobresa. Quan vivíem enl'opulència, teníem un 18% de pobres. Ara tenim un 21%, el que significa que la crisi colpeja a més persones, però sempre hem tingut aquest problema. I tècnicament no hi havia atur, anàvem a l'estranger abuscar treballadors, però a Catalunya teníem un atur del 6%, que no en tenen a Àustria ni amb la crisi.

3. És responsabilitat d'Espanya o de Catalunya?

A Catalunya no hem fet bé les coses. Peròtambé és cert que no hem pogut prendre decisions necessàries per culpa d'un autogovern limitat. Per exemple, no hem pogut fer la reforma del mercat laboral que necessitàvem. O, en aquest moment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mas, Artur
  • Biografia Artur Mas
  • Artur Mas Contra El Mundo
  • Cuestiones sobre la entrevista a Arturo Pérez
  • Arturo huerta. más allá del milagro
  • artur mas
  • Las 55 preguntas mas frecuentes en una entrevista
  • Arturo alessandri ( infrome co entrevista ficticia)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS