enunciat PAC1

Páginas: 6 (1345 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014

QUÈ ENTENEM PER CULTURA?


Presentació
Enunciat: descripció de la pràctica a realitzar
Materials
Criteris d’avaluació
Format de lliurament
Data de lliurament



Presentació
La psicologia social, la qual treballarem en aquest curs, és un corpus de coneixements que estudia com els fenòmens psicològics estan construïts i conformats per processos socials i culturals.
Definir icaracteritzar la psicologia social no resulta una tasca gaire fàcil. Bàsicament perquè la psicologia social, de la mateixa manera que la psicologia en general, té els seus propis orígens, la seva història i context, les seves característiques i es troba dividida en diverses orientacions teòriques i marcs conceptuals. Així, si bé la interrelació entre allò psicològic i allò social podria ser el punt detrobada entre totes les orientacions de la psicologia social, cadascuna d’elles ha entès de forma diferent aquesta relació, fet que ha repercutit en la manera com es tracten i marquen profundes diferències en els seus objectius i mètodes de recerca.

L'objectiu d'aquesta activitat és comprendre les diferents orientacions de la psicologia social: les seves particularitats i diferències, lesexplicacions que ens proporcionen i les implicacions que se’n deriven. I per a això debatrem entorn un altre concepte clau dins de la reflexió entorn la relació entre individu i societat: la cultura.

Sovint quan parlem de “cultura” a les ciències humanes i socials ens referim a una mena de lloc comú amb entitat pròpia inqüestionable; però, si ens fixem el mateix concepte de cultura té diferentsaccepcions i situar-se en un o altre punt de vista del que és la cultura té conseqüències en la comprensió de les societats i les persones així com en polítiques de intervenció sobre les mateixes (com és el cas de l’Agenda 21 de la Cultura i els Plans Estratègics de Cultura que se’n deriven, així com alguns casos d’un mal entès turisme cultural). Conceptes com diversitat o multiculturalitat sónconceptes molt utilitzats a l’actualitat però, sota quina idea de cultura es basen? Són conceptes tan integradors i lliures de prejudicis com semblen? Així, quina idea de persona i de la relació de la persona amb al societat sostenen els diversos conceptes de cultura?

L'enunciat: descripció de la pràctica a realitzar

Aquesta activitat consisteix en un debat que durarà set dies. Un copfinalitzat, caldrà entregar un document d'una reflexió individual que contesti a la següent qüestió:
Com veuria el concepte de cultura cadascuna de les perspectives de la psicologia social (PSP, PSS, PSC)? Quin és la relació de l'individu amb la seva cultura segons cadascuna d'elles?

Cal tenir present que:

• La participació en el debat és optativa i no serà necessari respondre a totes les preguntes.• La realització i el lliurament del document d'aquesta activitat és obligatori per seguir amb l'avaluació contínua.
• El lliurament del document corresponent a l'activitat es realitzarà individualment.
• El pes de l'activitat sobre l'avaluació final és de 0%, és a dir, no tindrà qualificació
quantitativa.
• L'activitat només tindrà una valoració qualitativa que consistirà en un "apte / noapte"
sent necessari el "apte" per poder continuar amb el model d'avaluació contínua.
• La dinàmica del debat la durà a terme el/la consultor/a, el/la qual anirà introduint els temes i indicant el material a consultar en funció del ritme del mateix, però sereu vosaltres els qui el realitzareu.

Normes de participació al debat:
El debat tindrà lloc a l’espai de Debat de l’aula.
El/lamoderador/a serà el/la consultor/a de cadascuna de les aules. Ell/ella serà el/la encarregat/da de moderar aquest debat marcant l'inici i el final, així com pautant els diferents temes a tractar. També introduirà materials complementaris si ho considera convenient, però per descomptat vosaltres també en podreu proporcionar de forma lliure.
El debat ha de ser entès com un espai d’intercanvi on posarem en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enunciat
  • Enunciat
  • PAC1
  • Pac1
  • pac1
  • Pac1
  • Pac1
  • PAC1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS