enzims

Páginas: 12 (2807 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014
JOHN LOCKE
Biografia:
Es una de les figures mes improtants de l’empirisme clàssic.
Se’l considera pare del liberalisme politic.
Les seves obres es basen principalment en explicar el “com coneixem”. Cal dir que el problema de les capacitats humanes per coneixer es una de les precoupacions centrals del propi empirisme.

Teoría del coneixement.
La seva obra investiga la naturalesa, valori els limits del coneixement humà.

El seu proposit és “ investigar els origens, la certesa i l’abast de l’enteniment humà junt amb els fonaments i creences, opinions i judicis”.

Aixó ho fara mitjançant una descripcio simple dels fets que intervenen en el proces de coneixement i no mitjançant hipótesis com per exemple fa Descartes que diu que el creador de les idees i del coneixement vaser Deu.

La seva obra es divideix en quatre llibres:
1º “De les nocions innates”: critica la teoría innatista de Descartes.
2º”De les idees”: exposa la seva peculiar teoría de les idees.
3º”de les paraules”: presenta la seva filosofía del llenguatge, en el que tant les paraules com les idees son signes.
4º”del coneixement” on exposa un resum i unes conclusions finals de a seva teoría.Locke afirma que el coneixement no pot venir de cap altre manere que mitjançant l’experiencia. L’experiencia es l’origen del coneixement i ens marca els limits. Aquest es L’EMPIRISME DE LOCKE. A diferencia dels Racionalistes com Descartes.












Segons Locke el proces de coneixement ha de seguir els seguents passos:
1) LA MENT ABANS DE TOTA EXPERIENCIA NO TE CAP IDEA NIPRINCIPIS INNATS, es una tabula rassa, o paper blanc.
Si els humans tinguessim idees innates les tindria tothom, tant els discapacitats mentals com els nens.

Critica a Descartes: imprimir quelcom a l’anima sense que aquesta ho percebi abans amb l’experiencia es dificilment intel·ligible. Perque sense l’experuiencia previa no poden teni cap representacio en al nostra ment (no poden significar resper nosaltres). No podem saber com son les coses en elles mateixes(innates), nomes si son afectades pels nostres sentits (experiencia).
També lucke defensa contra descartes que l’evidencia no es cap proba de innatsime. Que una cosa es blanca i no negra es una evidencia de la sensibilitat, pero no una idea innata, primer hem de aprendre mitjançant l’experiencia a identificar el blanc del negre.Pel que fa a la recerca de la felicitat, es universal per a tothom pero no significa que es innat, si no que l’experiencia adquirida en la nostra societat ens ha ensenyat a que l’hem de cercar com a desitjable.

L’empirisme nega totalment l’existencia de les idees innates i afirma que la ment actua com una tabula rassa.

La raó es extreu el seu coneixement mitjançant l’experiencia.Coneixem essencies nominals, pero no essencies reals. Es a dir sabem con ens apareixen les coses pero no sabe com son realment si no en tingut una experiencia amb elles (per exemple: com sabem que el foc crema? quan som petits no ho sabem, els pares ens diuen que no ho toquem perque crema, pero no ho hem experimentat ( aixo seria esencia nominal) i no sabrem mai com crema aquell foc fins que no eltoquem i ens cremem (esencia real).

2) TOT EL QUE HI HA A LA MENT (IDEA) HA DE VENIR DE L’EXPERIENCIA.
Si suposem que la menc es un paper en blanc com hem dit abans, sense cap idea. Com arriba a tenir-les? A partir de l’exepriencia.

Experiencia externa: a partir de la sensació (tot el que ens mostra els sentits)
Experiencia interna: a partir de la reflexio. Tot el que fa la nostra ment:pensar, voler, creure, dubtar, etc.

Preguntar en quin momento tenim idees es tan com preguntar-nos quan comencem a percebre, ja que les idees i percebre son la mateixa cosa.



3) LES IDEES PODEN SER SIMPLEs O COMPLEXEs:
Ell fa aquesta distincio nomes per a que sigui mes fácil al comprensio de la construccio de conceptres a partir de l’experiencia.
Idees simples: Son els atoms dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • enzims
  • ENZIMS
  • Pràctica enzims
  • Resumen Enzims
  • Els Enzims
  • Investigació de enzims
  • practica enzims

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS