Epicur i la felicitat treball by EL SURITS (YOUTUBE)

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015
Des de l’antiguitat, l’home ha buscat en la filosofia el secret de la felicitat, però pocs filòsofs han ofert respostes tan rellevants com un home nascut a la illa grega de Samos (a la costa del’actual Turquía) l’any 341 a.C . Aquest home es diu Epicur. No sabem gaire cosa sobre ell, ja que molts llibres seus es van perdre al llarg dels segles, i és per això que la seva filosofia de la felicitatva tenir que ser reconstruïda mitjançant alguns fragments.
Segons ell tothom pot trobar la manera de ser feliç, però el problema és que busquem en el lloc equivocat. La gent pensa que la clau de lafelicitat està en els diners, però en realitat no ho és. Segons Epicur, la clau de la felicitat no era tan fàcil com pensem.
En realitat, tots som persones que comprem massa, comprem coses que nonecessitem. Epicur deia que no entenem les nostres necessitats i és per això que som víctimes de desitjos substitutius, com algun rellotge que no ens posarem mai o una televisió més nova que no ens dónagairebé res de nou, per exemple.
Ell afirmava que els ingredients per ser feliç eren del més barat. El primer de tot, era tenir amics, ja que segons ell els amics aporten felicitat en tots els sentits.Realment nosaltres també pensem que tenir amics ens fa feliços, però la diferència és que ell pensava que per a aconseguir la felicitat no només havies de quedar amb un amic de tant en tant,trucar-lo, o enviar-li el típic “whatsapp” (com actualment pensem), sinó que havies d’estar sempre amb ell, és a dir, aconseguir tenir amics “permanents”, com ell els anomenava.
Un segon ingredient per serfeliç segons ell era la llibertat. Per ell, tenir llibertat volia dir tenir llibertat econòmica, ser autosuficients, sense dependre de ningú.
Finalment, el tercer i últim ingredient per ser feliç eratenir una vida ben analitzada. Amb això es referia a tenir una vida en la que reservéssim temps a la reflexió per fer l’anàlisi del que ens preocupa. Ell deia que les nostres ansietats disminueixen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Epicur i la felicitat treball ANTIC
  • epicur i la felicitat
  • epicur i la felicitat
  • epicur i la felicitat
  • Treball Sobre Epicuro
  • tecniques de treball i comunicacio
  • Treball Mar I Cel
  • Treball Bus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS