EPICUREISME

Páginas: 3 (718 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2014
L’epicureisme és un dels corrents que es troben a l’hel•lenisme filosòfic. Epicur, estableix les seves arrels en les propostes de l’escola hedonista, que va ser fundada per Aristip de Cirene, i comaquest va ser deixeble de Sòcrates, és pot dir que també tenen influència d’aquest. Les idees que recolzaran Epicur, i els seus seguidors, de l’escola hedonista van ser que es preocupaven més per totel que era natural i no per allò convencional i de la recerca de la felicitat en el plaer, tan físic com espiritual. Per altra banda arriba un clara influència de Demòcrit en la cosmologia del’Epicureisme, és a dir en la manera de concebre el món, que es segons la tradició anatomista.
Epicur de Samos, va ser el fundador de l’Epicureisme, aquest als 18 anys deixà Samos i se n’anà a Atenes per talde restablir la seva condició de ciutadà i freqüentar les més reconegudes escoles. Va ser a causa de les grans commocions polítiques que va haver d’abandonar Atenes. Va ser als 34 anys, a Atenes,quan va fundar la seva escola, el Jardí. El Jardí, no era un centre d’ensenyament per a deixebles nous sinó que, fonamentalment, era el lloc de reunió i de convivència d’amics (inclosos dones i esclaus)que compartien unes mateixes idees i una mateixa orientació vital.
En quant a la cosmologia, com s’ha mencionant anteriorment, Epicur, recupera la tradició atomista de Demòcrit, que diu que elsàtoms i els buits son els que expliquen els canvis del nostre món. Epicur va més enllà i ell creu que els moviments del àtoms són espontanis contraris al destí, i que per tant defensa la llibertat humana,són els humans els que tenen el destí en el seu propi futur en les mans.
Un altre aspecte en el que es basa la filosofia d’Epicur és la canònica, que fa referència als cànons de coneixement. Segonsaquesta, a través de qualsevol coneixement es pot accedir a la felicitat. A més la canònica avisa dels perills i de les opinions falses o mancades de fonament racional.
Ja que Epicur entenia la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Epicureisme
  • Història De La Filosofia (Epicureisme)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS