Epil·lèpsia

Páginas: 60 (14882 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2013
Índex

1) Introducció

1) El cervell
2) Parts del cervell
3) Malalties i transtorns freqüents.

2) L'epilèpsia

1) L'epilèpsia
2) Etiologia
3) Diferents tipus de convulsions
4) Causes de les convulsions
5) Símptomes d'un atac epilèptic
6) Com es detecta? El diagnòstic
7) Com es tracta? Medicina i química
8) Nens amb epilèpsia
9) Adults amb epilèpsia
10) L'epilepsia a latercera edat
11) L'epilèpsia en les dones
12) Canvis de personalitat?
13) Reacció a la crisi. Primers auxilis: Què s'ha de fer i què no s'ha de fer.
14) Hàbits d'una persona epilèptica.

3) Història d'una malaltia

1) L'epilèpsia a l'antiguitat
2) L'epilèpsia en diferents personatges històrics.

4) Part pràctica

1) Entrevista al Dr. Hernàndez (Neuròleg)
2) Entrevista a l'Anna Maria(Homeòpata)
3) Acció i reacció davant de la crísi. Juan Antonio i Montserrat
4) Com actuaria la gent davant d'un cas d'epilèpsia?


5) Conclusions.
6) Agraïments
7) Bibliografia
















































“Los melancólicos devienen a menudo epilépticos, los epilépticos devienen melancólicos. De estos dos estados, lo quedetermina la preferencia y la dirección que toma la enfermedad es: Si ella se dirige sobre el cuerpo, es epilepsia; si ella se dirige hacia la inteligencia, es melancolía.”





















INTRODUCCIÓ

L'epilèpsia és un transtorn psicològic que afecta a l'ésser humà. Tot i no ser una malaltia gaire “popular”, és una de les més problemàtiques a l'hora de diagnosticar-la itractar-la.

El següent treball de recerca ha estat a nivell intel·lectual una gran font de coneixements, però sobretot a nivell personal, ha estat per a mi, tornar al passat. Tornar a reviure sensacions que ni jo entenia, el viure una malaltia que desconeixia totalment.

El que vull aconseguir amb aquest treball de recerca és, no només informar a les persones sobre que és l'epilèpsia i dequina manera s'ha de tractar. No només vull aconseguir que sapiguen els medicaments que poden pendre i com afecta la malaltia a diferents persones.

El que realment vull aconseguir és que la gent s'interessi en aquesta malaltia, la qual és força desconeguda.

El treball començarà amb l'explicació del cervell, les seves parts, les funcions d'aquestes i quins transtorns o malalties pot patir.
Apartir d'aqui ens centrarem en l'epilèpsia. Quines varietats hi han, com es tracten, com es diagnostica, i sobretot com s'ha de tractar al pacient.

La segona part del treball busca l'origen d'aquesta malaltia i com va ser tractada desde l'Antiga Grècia i la misteriosa visió que tenien d'aquesta fins a l'Edat Moderna, on es tracta com una enfermetat. També parlarem de personatges històrics quehan patit aquesta malaltia.

La tercera part, que és la part pràctica, està formada per dues entrevistes, la primera al neuròleg de l'hospital de nens i la segona a una homeòpata de Sant Quirze del Vallès. Continuarem amb l'explicació de l'experiència de Juan Antonio i Montse i de quina forma van actuar davant d'una crisi epilèptica i finalment terminarem amb una entrevista sobre deu personessobre com actuarien davant la crisi.

En definitiva, l'objectiu d'aquest treball de recerca, és interessar a altres persones a que segueixin amb la investigació de la malaltia. L'objectiu d'aquest treball és saber com tractar a una persona malalta sense que aquesta se senti discriminada.
L'objectiu final d'aquest treball de recerca és que les persones que tinguin la possibilitat de llegir-logaudeixin i aprenguin de la mateixa manera que he fet jo.


1) El cervell

El cervell es un òrgan de la part avantsuperior de l'encèfal i el centre supervisor del sistema nerviós central en tots els vertebrats i molts invertebrats. En molts animals, sobretot vertebrats, el cervell es troba a dins del cap i estè molt protegit pel crani. El cervell també és anomenat prosencèfal ja que és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS