EPIS

Páginas: 5 (1222 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
Enunciat
Investiga i digues quin tipus de protecció individual (EPI) s'utilitzen en les professions següents:
1. Mosso/a de magatzem frigorífic
2. Treballador/a forestal
3. Infermer/a
4. Bomber/a
5. Carnisser/a
6. Soldador/a

1. Mosso/a de magatzem frigorífic:
Calçat de protecció i seguretat: Contra relliscades, talls, esclafades i amb puntera reforçada no metàl·lica.
Vestuari específic per abaixes temperatures. (Pantalons, armilles, anoracs, roba tèrmica, etc). A més aquesta roba serà ajustada, sobretot mànigues i els camals dels pantalons per evitar atrapaments.
Guants de seguretat: preferentment de cuir. Per evitar: cops, ferides, talls, etc. Si existeix la manipulació de productes químics, els guants han de ser aïllants.
Casc de protecció per la indústria: per evitar possibleslesions originades per caigudes de càrregues que hi són a la zona alta de la càmera frigorífica.
Pantalla protectora facial: a fi d’evitar lesions al treure el gel que es pugui fer a dintre de les càmeres. Únicament es faran servir quan siguin necessàries, per l’excés de gel i netejament de la càmara frigorífica.
Orelleres
Gorra

2. Treballador/a forestal:

Casc de protecció forestal: protegeix contrales projeccions, descàrregues elèctriques, els cops i els sorolls. El casc portarà protector d’oïdes i pantalla facial, a més d’un protector del clatell. En el cas que no sigui complet, li subministraran el protector d’oïdes i la pantalla facial a part. Ha d’estar fet de material ignífug.
Guants de protecció forestal: que protegeixen dels talls, picades i vibracions, cremades, esgarrapadesproduïdes pels matolls, i de talls de serra de cadena. Protegiran les mans i part dels braços.
Jaqueta i Pantalons de seguretat: Seran de material ignífug. Protegeixen gran part del cos, coll, pit, braços, cames, i a més bloquegen la cadena de la moto-serra en cas de contacte.
Botes de seguretat, d’extinció: Especials per a condicions ambientals i climàtiques extremes (calor, fred, incendis, nevades).Lleugeres i flexibles, per facilitar feines en condicions molt dures. Protegeixen contra relliscades, talls i esclafades. Resistents al tall de serra. Faciliten el desplaçament per terrenys agrests i en cas d’incendi, són adequades perquè suporten altes temperatures, en el cas que el terra estigués sobreescalfada.
Ulleres protectores: de gran resistència als impactes i a temperatures extremes.Evitaran que possibles restes del desbrossament, pols, fum branques, etc. lesionin els ulls
Vestuari reflectants en el cas de falta de visibilitat i/o incendi
Arnes de seguretat.
Faixa per protegir les zones lumbars de lesions
Màscares respiratòries. S’utilitzen per evitar lesions a les vies respiratòries, produïdes per fum, pols, etc.
Roba per la pluja.



3. Infermer/a:

Calçat sanitari blanc:Ergonòmic, contra relliscades i amb puntera no metàl·lica. (Poden ser tipus crocs, però sempre han de ser de seguretat i homologats)
Uniforme: Pantaló i jaqueta blanca, de teixits que suportin rentades a temperatures molt altes. (Aquest color pot variar depenent d’en quina especialitat s’estigui: Quirúrgic, verd; Clínica, blau; Pediatria; Rosa, blau).
Mascaretes quirúrgiques
Guants de làtex omèdics. Aquests protegeixen tant a la persona que els duu, com al pacient. Evita riscs de contagi produïts pel contacte de la pell, amb possibles ferides o microbis.

4. Bomber/a:

Dintre de l’equip de protecció individual del bomber, hi ha diversos tipus:
Equip contra incendi
Equip contra incendi forestal
Equip per a matèries perilloses.
Vestimenta de material aluminat
Equip de protecció respiratòriaArnès de seguretat.
Material de rescat
Piles de mà.

L’equip estarà fet amb materials resistents a l’aigua, impermeables.
Seran fabricats amb els següents materials (es poden combinar els materials entre ells):
-Fibres orgàniques (llana, cotó)
-Fibres sintètiques (kevlar, Nomex, PBI, Kynol, Gore-tex, Orlon o Teflón)

Equip Contra Incendis:
Casc de seguretat, amb protector del clatell:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Epis
  • Epis
  • epis
  • EPIS
  • epis
  • Epis
  • epis
  • Epis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS