epitafi de seikilos

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2014

L'Epitafi de Seikilos és la composició musical completa més antiga d'arreu del món, amb notació musical. La melodia de la cançó, en la notació musical grega antiga, junt amb la seva lletra, es vantrobar gravades en un una làpida, prop de Aidin, Turquia (no lluny d'Efes). La troballa ha estat datada entre el 200 aC i el 100 dC
Va desaparèixer el 1922 durant l'Holocaust d'Àsia Menor i més tardes va trobar en un jardí fent de suport a un test. Actualment es conserva en el Museu Nacional de Dinamarca.
Encara que existeix música més antiga amb notació musical (per exemple els HimnesDèlfics), tota ella és en fragments. En canvi l'Epitafi de Seikilos és únic, per tal que és una composició completa, malgrat sigui curta.

En la notació musical moderna:

La traducció de la lletra seriauna cosa així:

 "Mentre vives, brilla,
no deixis que res et entristeixi,
la vida dura poc,
i el temps determina al final "
Aspectes melòdics 
La melodia està dividida en quatre frases ,exactament iguals en durada (12 temps cadascuna). Totes les frases, excepte l'última, acaben amb un so perllongat, i totes les frases, excepte la primera, poden considerar tancades.
Com és característic dela música de l'Antiga Grècia , melodia i text formen un tot unificat. Cada frase musical coincideix amb cadascun dels quatre versos que constitueixen la composició literària. El text és tractat demanera sil·làbica, tot i que s'observen alguns petits adorns .
Aspectes rítmics 
Cada frase musical , i cada vers del poema, estan constituïts per 12 chronos protos .
Els sons de la peça poden tenir 3durades: la trasncrita com corxera ( chronos protos ), la transcrita com negra (diseme o dos chronos protos ) i la negra amb puntet (trisemechronos protos ).
Modalitat
La composició està construïdai organitzada segons principis modals. Apareixen tots els sons de l'escala mi4 + MI5, amb fa i do sostinguts . El so que apareix amb més freqüència és La4 (vuit aparicions), seguit de MI5 (sis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Epitafio De Seikilos
  • epitafio de seikilos
  • Epitafio De Seikilos
  • Epitafi De Seikilos, Leonin, Perotin y Philipe De Vitry (Cat)
  • epitafio
  • epitafios
  • Canción de seikilos
  • Epitafios yuncos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS