equilibrio químico

Páginas: 4 (923 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
Serie 4 (2008-2009) a
3. A temperatures prou elevades, el SO2(g) reacciona amb l’oxigen i s’estableix l’equi- libri següent: 2SO2(g) + O2(g) 2SO3(g) ΔH < 0 En un reactor de 2 L de capacitat esdisposen 0,40 mol de SO2(g) i 0,40 mol de O2(g) i s’escalfa el conjunt fins a 1000 K, per tal que els gasos reaccionin i es formi SO3(g).
3.1. Sabent que, un cop el sistema ha assolitl’equilibri, la concentració de SO3(g) és 0,17 M, calculeu la molaritat de la resta de substàncies en l’equilibri i el valor de Kc.
3.2. Un cop assolit l’equilibri indicat en l’apartatanterior, mantenint constant el volum del reactor, s’escalfa el sistema fins a 1200 K i s’espera el temps sufi- cient perquè aquest torni a assolir una nova situació d’equilibri. Raoneu, con- siderant elsentit del desplaçament de l’equilibri, si la concentració de SO3(g) en el nou estat d’equilibri serà més gran o més petita que 0,17 M.


















5. La cinètica química és lapart de la química que estudia la velocitat amb què es pro- dueixen les reaccions.
5.1. Expliqueu la raó per la qual la velocitat d’una reacció en fase gasosa, duta a terme a volum constant,s’incrementa en augmentar la temperatura del siste- ma5.2. Quan es redueix el volum del reactor on té lloc la reacció irreversible X(g) + Y(g) → Z(g), es comprova que augmenta la velocitat deformació de Z(g). Expliqueu-ne la raó.
5.3. La reacció A(g) + B(g) → C(g) presenta una energia d’activació de 32 kJ/mol, mentre que la seva reacció inversa C(g) → A(g) + B(g) té una energiad’acti- vació de 58 kJ/mol. Raoneu si la reacció A(g) + B(g) → C(g) serà exotèrmica o bé no ho serà.





















Serie 3
2. El carbonat de calci i el carbonat de magnesi sóndues sals molt poc solubles en aigua, amb unes constants producte de solubilitat, Kps, a 25 °C, que són 5,0 · 10–9 i 1,0 · 10–5, respectivament.
2.1. Considerant que els equilibris de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Equilibrio Quimico
  • Equilibrio quimico
  • Equilibrio quimico
  • Equilibrio químico
  • Equilibrio Quimico
  • Equilibrio Quimico
  • equilibrio quimico
  • Equilibrio Quimico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS