equinoccis

Páginas: 3 (529 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014



SOLSTICIS

Un solstici és un esdeveniment astronòmic que ocorre dues vegades l'any ja que el Sol arriba al seu nivell més alt o més baix excursió respecte a l'equador celeste enl'esfera celeste . Els solsticis , juntament amb els equinoccis , es connecten amb les estacions . En moltes cultures els solsticis marquen l'inici o el punt mig d'hivern i estiu .

La paraula solsticies deriva del llatí sol ( sol ) i sistere ( aturar ) , perquè en els solsticis , el Sol s'atura en declinació ; és a dir , el moviment estacional de la trajectòria del Sol ( vist des de la Terra )s'aturi abans d'invertir la direcció . A les latituds de la zona temperada , el solstici d'estiu marca el dia en què el sol apareix més alt en el cel . No obstant això , en el tròpic , el sol apareixdirectament sobre el cap ( anomenat el punt subsolar ) alguns dies ( o fins i tot mesos ) abans del solstici i de nou després del solstici , que significa el punt subsolar es produeix dos vegades al'any .

El terme solstici també es pot utilitzar en un sentit més ampli , com la data ( dia ) quan això passa . El dia del solstici és ja sigui el dia més llarg de l'any (a l'estiu ) o el dia més curtde l'any ( a l'hivern ) per a qualsevol lloc fora dels tròpics .


Equinocci:del llatí aequus (‘‘igual’’)inox (‘‘nit’’),que vol dir nit igual que dia. Solstici:del llati solstitium:sol(‘‘sol’’)istatus(‘‘estàtic’’),que vol dir‘‘quan el sol està parat’’. És el dia en el qual el Sol passa d’anar augmentant/disminuint l’angle de l’altura màxima al migdia sol ara començara disminuir/augmentar(solsticid’estiu/solsticid’hivern).


EQUINOCCIS



Un equinocci passa dues vegades l'any , al voltant del 20 de març i 22 de setembre. La paraula en si té diverses definicions relacionades. El significat més antic és el dia en què el dia i la nit tenen la mateixa durada aproximadament .

L'equinocci no és exactament el mateix que el dia en què període de dia i la nit tenen la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS